Home » D:News » Tot mai mulți rezerviști din Germania își oferă sprijinul pentru Ucraina

Tot mai mulți rezerviști din Germania își oferă sprijinul pentru Ucraina

Tot mai mulți rezerviști din Germania își oferă sprijinul pentru Ucraina
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 07.03.2022

Forțele armate germane afirmă că „un număr tot mai mare de rezerviști” se prezintă pentru a-și oferi sprijinul în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

„În urma începerii războiului de agresiune împotriva Ucrainei, un număr tot mai mare de rezerviști contactează diferite departamente ale Bundeswehr (Forțele Armate germane – n.r.) pentru a-și oferi sprijinul”, se arată vineri pe site-ul Bundeswehr.

De asemenea, Bundeswehr a precizat că pe site-ul său au fost create canale de comunicare pentru solicitări de informații, scrie CNN.

Invazia Rusiei în Ucraina a reaprins o dezbatere în Germania

Potrivit site-ului Bundeswehr, Germania a introdus în 1956 obligația ca bărbații cu vârsta de peste 18 ani să își servească țara, în armată, timp de un an, deși puteau cere o scutire din cauza unor obligații morale.

Germania a renunțat însă la serviciul militar obligatoriu în 2011, acesta fiind un moment marcant pentru istoria țării de după cel de-al Doilea Război Mondial. Din 2011, forțele armate ale Germaniei se bazează pe voluntari pentru a-și completa rândurile.

În cazul unei urgențe de apărare națională, are loc o reactivare automată a înrolării.

Cu toate acestea, invazia Rusiei în Ucraina a reaprins o dezbatere în Germania în ceea ce privește situația tinerilor și a tinerelor care ar trebui să fie obligați să lupte pentru țara lor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase