Home » D:News » Shell a anunțat că își închide benzinăriile din Rusia

Shell a anunțat că își închide benzinăriile din Rusia

Shell a anunțat că își închide benzinăriile din Rusia
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 09.03.2022

Shell anunță că își închide benzinăriile din Rusia. Compania se retrage din sectorul petrolier și al gazelor din Rusia.

Shell a declarat că intenționează să se retragă din sectorul petrolier și al gazelor din Rusia și să oprească toate achizițiile la vedere de țiței rusesc, ca măsură imediată împotriva invaziei țării în Ucraina, conform Sky News.

De asemenea, gigantul petrolier și-a cerut scuze pentru că a cumpărat săptămâna trecută un transport de petrol la prețuri mici, spunând că decizia nu a fost „cea mai bună”.

Shell a fost criticată în weekend

Directorul executiv al companiei, Ben van Beurden, a declarat: „suntem conștienți că decizia noastră de săptămâna trecută de a achiziționa o încărcătură de țiței rusesc pentru a fi rafinat în produse precum benzina și motorina nu a fost cea corectă și ne pare rău”.

Potrivit BBC, compania a spus că își va închide toate stațiile de benzină din Rusia și va opri toate proiectele din țară.

Shell a fost criticată în weekend după ce a cumpărat țiței rusesc la un preț redus.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase