Home » Lumea digitală » Unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede înregistrate vreodată. Cât au reușit să fure hackerii?

Unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede înregistrate vreodată. Cât au reușit să fure hackerii?

Unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede înregistrate vreodată. Cât au reușit să fure hackerii?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.04.2022

Proiectul blockchain Ronin a anunțat că hackerii au furat criptomonede în valoare de aproape 615 milioane de dolari din sistemele sale, în ceea ce ar fi unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede înregistrate vreodată.

Proiectul a declarat că atacul a avut loc pe 23 martie. La cursurile de schimb actuale, fondurile furate valorează 615 milioane de dolari, dar în momentul atacului valorau aproximativ 540 de milioane de dolari.

Acest lucru face ca acesta să fie al doilea cel mai mare furt de criptomonede înregistrat vreodată, potrivit firmei de analiză blockchain Elliptic.

Ronin este folosit pentru a alimenta popularul joc online Axie Infinity, care folosește token-uri ne-fungibile (NFT) și este cea mai mare colecție de NFT după volumul de vânzări din toate timpurile, potrivit companiei de studii de piață NFT CryptoSlam.

Cum au accesat hackerii fondurile de criptomonede?

Ronin a precizat într-o postare pe blog că hackerii au folosit chei private furate – parolele necesare pentru a accesa fondurile cripto.

Ronin a declarat că a descoperit furtul în data de 29 martie. „Lucrăm direct cu diverse agenții guvernamentale pentru a ne asigura că infractorii sunt aduși în fața justiției”, a spus Ronin, adăugând că discută cu Axie Infinity cum să se asigure că nu se pierd fondurile utilizatorilor.

Utilizatorii Ronin nu au putut retrage sau depune fonduri în rețea, a precizat aceasta, potrivit Reuters.

Ronin a declarat că lucrează cu Chainalysis, un important sistem de urmărire, pentru a depista fondurile furate. Cea mai mare parte a fondurilor se află încă în portofelul digital al hackerului, a precizat Ronin.

Ronin este dezvoltat de studioul de jocuri Sky Mavis, cu sediul în Singapore, care deține Axie Infinity.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase