Home » D:News » Atacurile cibernetice DDoS au ajuns la cele mai ridicate niveluri înregistrate vreodată

Atacurile cibernetice DDoS au ajuns la cele mai ridicate niveluri înregistrate vreodată

Publicat: 30.04.2022
Atacurile cibernetice DDoS au ajuns la cele mai ridicate niveluri înregistrate vreodată
Sursa foto: Unsplash

Războiul cibernetic din Ucraina duce la cele mai ridicate niveluri de atacuri DDoS din toate timpurile. Atacurile cibernetice au arătat inclusiv o durată fără precedent pentru sesiunile DDoS, în special cele care vizează resursele de stat și băncile.

Comparativ cu primul trimestru al anului 2021, numărul de atacuri Distributed Denial of Service (DDoS) în primul trimestru al acestui an a crescut de 4,5 ori, un număr considerabil de atacuri probabil să fie rezultatul hacktivismului.

De asemenea, atacurile au arătat o durată fără precedent pentru sesiunile DDoS, în special cele care vizează resursele de stat și băncile.

Atacurile de tip Distributed Denial of Service (DDoS) sunt concepute pentru a întrerupe resursele de rețea utilizate de companii și organizații și pentru a le împiedica să funcționeze în condiții bune. Ele devin și mai periculoase dacă sistemele compromise sunt din sectoarele guvernamentale sau financiare, deoarece blocarea acestor servicii are efecte secundare care afectează populația largă.

Cel mai lung atac a avut o durată de 177 de ore

Primul trimestru al anului 2022 a înregistrat o creștere bruscă a atacurilor la sfârșitul lunii februarie, ca urmare a crizei din Ucraina.

Comparativ cu datele din trimestrul al patrulea din 2021, care înregistrase cel mai mare număr de atacuri DDoS din toate timpurile, primul trimestru al anului 2022 a avut o creștere a numărului total de DDoS cu 46%, respective de 4,5 ori comparativ cu același trimestru din 2021.

Cantitatea de atacuri „inteligente” sau avansate și direcționate a marcat, de asemenea, o creștere notabilă, de 81% față de recordul anterior, din Q4 2021. Atacurile nu au fost efectuate doar pe scară largă, ci au fost și inovatoare.

Exemplele includ un site care imită popularul joc puzzle 2048 pentru a gamifica atacurile DDoS asupra site-urilor web rusești și un apel care are scopul de a construi o armată IT de voluntari pentru a facilita atacurile cibernetice.

Cel mai lung atac a fost detectat pe 29 martie, cu o durată atipic de lungă, de 177 de ore, spun experții Kaspersky, potrivit Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase