Home » D:News » Toți oamenii din Coreea de Sud sunt pe cale să devină cu un an mai tineri

Toți oamenii din Coreea de Sud sunt pe cale să devină cu un an mai tineri

Publicat: 17.05.2022

Toți oamenii din Coreea de Sud vor deveni cu un an mai tineri, însă ceea ce poate fi un vis pentru unii, pentru alții poate însemna coșmarul de a împlini pentru a doua oară 30, 40 sau 50 de ani.

Viitorul președinte sud-coreean Yoon Suk-yeol plănuiește să îi facă pe oameni cu un an mai tineri atunci când va prelua funcția.

Oricât de ciudat ar suna, există un motiv întemeiat pentru schimbare. În majoritatea țărilor, oamenii împlinesc un an la un an după ce s-au născut. În Coreea de Sud, este mult mai complicat decât atât: în unele cazuri, un copil de o zi poate avea chiar 2 ani, scrie IFL Science.

Ce anume face posibil ca oamenii să devină cu un an mai tineri?

În prezent, există trei sisteme de notare a vârstei în Coreea de Sud, iar persoanele care folosesc sistemul tradițional sunt cele care ar putea „întineri” cel mai mult.

În sistemul coreean de notare a vârstei, în momentul în care te naști, ești considerat a fi un copil de un an. Acest lucru se datorează faptului că timpul petrecut în uter este considerat parte din viața ta, chiar dacă nu ai profitat la maximum de el.

Ca să fie și mai complicat, în acest sistem nu îmbătrânești la un an de la naștere, ci în ziua de Anul Nou. Asta înseamnă că dacă te-ai născut la 11:58 în noaptea de Revelion, două minute mai târziu vei împlini doi ani.

Pe lângă faptul că provoacă o mulțime de presiuni suplimentare pentru un nou-născut, sistemul este decalat față de mare parte din lume. Există un alt sistem, sistemul de aniversare de Anul Nou, care îți permite să ai zero ani la naștere, însă vei îmbătrâni tot de Anul Nou, mai degrabă decât în ziua nașterii.

Un sistem care mai mult i-a încurcat pe oameni

Cel mai des folosit sistem este sistemul coreean, deși unii folosesc sistemul internațional în copilul are zero ani la naștere și împlinește 1 an peste 12 luni, în aceeași zi. Pe lângă faptul că sistemul coreean este pur și simplu confuz, provoacă complicații practice.

„Din cauza calculelor diferite ale vârstei legale și sociale, ne-am confruntat cu costuri sociale și economice inutile din cauza confuziei persistente și a disputelor privind calcularea vârstei pentru servicii sociale, de asistență socială și alte servicii administrative sau pentru semnarea sau interpretarea diferitelor contracte”, spune Lee Yong-ho, șeful subcomisiei politice, judiciare și administrative a echipei de tranziție, despre decizia de a-i pune pe toți oamenii în conformitate cu vârsta internațională.

Vă recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. Ce țară este cunoscută drept „Tărâmul fulgerelor”?

Floarea-soarelui și motivele pentru care aceasta este floarea națională a Ucrainei

Capitala Braziliei, un oraș complet nou în care ar fi putut evolua o societate ideală

Rowan Atkinson, actorul care şi-a transformat bâlbâiala într-o poveste de succes

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase