Home » D:News » Un nou „succes” al Rusiei. Un satelit lansat de racheta Angara-1 va cădea înapoi pe Pământ

Un nou „succes” al Rusiei. Un satelit lansat de racheta Angara-1 va cădea înapoi pe Pământ

Un nou „succes” al Rusiei. Un satelit lansat de racheta Angara-1 va cădea înapoi pe Pământ
Vladimir Putin, Alexander Lukașenko și Dmitri Rogozin, în vizită la șantierul complexului de lansare Angara de la cosmodromul Vostochny. Credit: Profimedia
Publicat: 17.05.2022

Se pare că un satelit rusesc, care ar fi trebuit să fie lansat de racheta Angara-1, nu funcționează de fapt. În plus, acesta ar putea să cadă înapoi pe Pământ.

După căderea Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice (URSS) în 1991, Rusia a început să construiască familia de rachete Angara pentru a-și întări programul spațial, Roscosmos.

Primul său voygae a avut loc în anul 2014, potrivit Moscow Times, iar cel mai recent test a fost lansat în luna aprilie.

Jurnalistul spațial Anatoli Zak a declarat însă că încărcătura clasificată pe care Angara ar fi trebuit să o livreze pe orbită nu funcționa, scrie Futurism.

Nu este prima dată când Rusia a ratat o misiune

„O încărcătură utilă clasificată, livrată pe orbită la prima lansare a rachetei Angara-1 luna trecută, pare să fie inactivă și va cădea înapoi pe Pământ fără manevre”, a declarat pe Twitter Zak, care scrie pentru Russian Space Web.

De asemenea, și un raport publicat pe site-ul de știri spațiale spunea că sarcina utilă, un satelit militar, nu a fost activată niciodată.

Nu este prima dată când Rusia a ratat în mod public o misiune, dar această rachetă specială avea inscripționată litera „Z” pe o parte, potrivit Spaceflight Now.

Racheta specială avea inscripționată litera „Z”

Simbolul a fost în centrul atenției în ultimul timp. Acesta înseamnă, în general, sprijin pentru invazia Rusiei din Ucrainei și a fost pictat pe încărcătura utilă de către echipajul de la sol.

Acum, acea încărcătură utilă va cădea înapoi pe Pământ fără a fi folosită, iar un jurnalist spațial l-a ironizat chiar pe șeful Roscosmos, Dimitri Rogozin, pentru ultima sa realizare.

În plus, președintele Rusiei, Vladimir Putin, are planuri mari pentru programul spațial al țării sale. Se pare că președintele rus vrea să se întoarcă în curând pe Lună, însă rămâne de văzut când și dacă se va concretiza acest lucru.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Preţurile la gaze au explodat în Europa. Temeri legate de fluxul de gaze din Rusia

Țările NATO ar fi distruse de Rusia în jumătate de oră, în cazul unui război nuclear, avertizează șeful Roscosmos

Ar putea recurge Rusia la arme nucleare în Ucraina? Declarația Ministerului rus de Externe

Rusia nu intenționează să se izoleze de restul lumii, a anunțat Vladimir Putin

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase