Home » D-Guest » Marius Tucă Show începe marți de la ora 19.30, live pe gandul.ro

Marius Tucă Show începe marți de la ora 19.30, live pe gandul.ro

Marius Tucă Show începe marți de la ora 19.30, live pe gandul.ro
Codin Maticiuc, actor și regizor, spune o poveste despre a ajuta și a dărui viață
Publicat: 16.05.2022

Este un personaj care te inspiră. Și-a asumat mereu cu onestitate și imaginea de fiu risipitor, de crai de Dorobanți și de băiat de bani gata, zugrăvită – nu de puține ori – de presa mondenă. Dar și pe cea a omului-minune din spatele proiectului #spitalepublicedinbaniprivați, cel care a făcut și face imposibilul posibil pentru mulți dintre copiii aflați în suferință.

Codin Maticiuc, actor și regizor, spune – în cei mai nobili termeni ai simplității – o poveste despre a ajuta și a dărui viață. În prima parte a emisiunii Marius Tucă Show, actorul vorbește – împreună cu Alfred Simonis, deputat PSD de Timiș – despre o nesperată reușită la care visează de multă vreme: modificarea legii referitoare la rambursarea TVA.

Actorul a adus de multe ori în discuție faptul că nu își poate recupera TVA-ul pentru achizițiile pe care le face pentru renovarea spitalelor. O discuție onestă și cu cărțile pe față despre fapte bune într-o Românie, uneori mult prea indiferentă și prea nepăsătoare la nevoile oamenilor.

Și de la povestea faptelor bune, schimbăm ușor macazul către peisajul lumii de astăzi, împărțită între pandemie, război, sfere de influență și de putere.

Fostul premier, Victor Ponta, face – în cea de-a doua parte a emisiunii- radiografia României de astăzi în contextul peisajului de politică externă.

Care sunt lecțiile de învățat și de aplicat pentru țara noastră? Mai este vreo șansă de pace atunci când ambițiile și obsesiile pentru putere devin dincolo de firea și de rațiunea omului?

„Cel ce salvează o viață, salvează lumea întreagă” (Talmud, cartea sfântă a evreilor)

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – https://www.facebook.com/mariustuca.ro – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm