Home » D:News » Normalitatea, greu de atins în Shanghai, în ciuda statutului „zero COVID”

Normalitatea, greu de atins în Shanghai, în ciuda statutului „zero COVID”

Publicat: 19.05.2022
Normalitatea, greu de atins în Shanghai, în ciuda statutului „zero COVID”
Credit: Profimedia

Shanghai a atins mult așteptata bornă de trei zile consecutive fără noi cazuri de COVID-19 în afara zonelor de carantină, dar majoritatea locuitorilor vor trebui să mai suporte izolarea încă o vreme înainte de a-și relua viața normală, scrie Reuters.

Pentru alte orașe din China care au fost sub izolare, o a treia zi fără cazuri noi în comunitate înseamnă de obicei statutul „zero COVID” și începutul ridicării restricțiilor.

Polul comercial de 25 de milioane de locuitori a stabilit luni cel mai clar calendar de până acum pentru ieșirea din izolarea aflată acum în a șaptea săptămână, însă planul a fost primit cu scepticism de mulți locuitori care au văzut izolarea prelungită în repetate rânduri.

Normalitatea este foarte departe„, a declarat un locuitor din Shanghai încă blocat acasă.

Shanghai intenționează să reia activitățile în aer liber în etape, unele magazine urmând să se redeschidă săptămâna aceasta, dar majoritatea restricțiilor de circulație rămânând în vigoare până la 21 mai, după care transportul public și alte servicii vor fi reluate treptat.

Shanghai intenționează să reia activitățile în etape

Până în iunie, izolarea ar trebui să fie ridicată, dar rezidenților li se va cere în continuare să se supună frecvent unor teste. Nu era clar câte magazine s-au redeschis săptămâna aceasta, dar, ca un semn pozitiv, aplicațiile de livrare au arătat mai multe opțiuni pentru ca oamenii să poată comanda.

În general, Shanghai a raportat mai puțin de 1.000 de cazuri noi pentru 16 mai, toate în interiorul zonelor aflate sub cele mai stricte controale. În zonele relativ mai libere, cele monitorizate pentru a evalua progresul în eradicarea epidemiei, nu au fost găsite cazuri noi pentru a treia zi.

Politica intransigentă a Chinei de „zero COVID” a supus sute de milioane de consumatori și de lucrători la diverse restricții, scrie Mediafax.

Datele din această săptămână au arătat ravagiile provocate în economie de închiderea Shanghaiului și de restricțiile impuse în zeci de alte orașe mari, vânzările cu amănuntul și producția industrială scăzând în aprilie în cel mai rapid ritm din ultimii peste doi ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase