Home » D:News » Armata rusă, dotare sovietică și critici aprige (DOCUMENTAR)

Armata rusă, dotare sovietică și critici aprige (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.05.2022

În vreme ce armata rusă suferă pierderi la toate capitolele, în urma invaziei din Ucraina, iar comandații apelează la tancuri scoase parcă din muzeu pentru a le trimite pe front, un nou atac neașteptat lovește Kremlinul.

Acesta vine din partea bloggerilor militari care continuă să critice Kremlinul pentru modul în care îi tratează pe militarii mobilizați cu forța în regiunile populare Donețk și Lugansk.

Fostul ofițer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, Igor Girkin, a amplificat criticile aduse de bloggerii care discutau un videoclip în care un batalion din Donețk făcea apel la șeful lor, Denis Pușilin, cu privire la maltratarea militarilor mobilizați în forță.

Totodată, acesta acuză conducerea rusă că invazia a început cu rezerve insuficiente și militari nepregătiți. Asta în condițiile în care forțele ucrainene își pregătesc cu succes trupele pentru contraofensivă.

Deși forțele ucrainene s-ar fi pregătit să atace zonele ocupate din Donbas cu un an înainte, Girkin susține că Rusia nu a furnizat soldaților din republicile sale arme noi ca să îi ajute.

Prin intermediul răspunsurilor bloggerilor la videoclipul cu batalionul din Donețk, națiunile anti-Kremlin demonstrează acum rezonanța puternică pe care o pot avea.

Această schimbare este una dintre cele mai vizibile și notabile inflexiuni ale vocilor rusești independente, care anterior au fost puternice în favoarea regimului din Kremlin.

Răspunsul bloggerilor și inconvenientelor vin și în urma faptului că rușii rămân fără armament potrivit. Asta după ce, forțele rusești se confruntă din ce în ce mai mult cu o deficiență în ceea ce privește armamentul de înaltă precizie.

În acest sens, Statul Major General ucrainean a afirmat că, din cauza lipsei tot mai mari de arme de înaltă precizie, trupele de invazie caută alte metode de a lovi infrastructuri critice și au intensificat utilizarea avioanelor pentru a sprijini ofensiva.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase