Home » D:News » „Însetatul” Kadîrov se vrea amenințător. Polonia, noua țintă a liderului cecen (DOCUMENTAR)

„Însetatul” Kadîrov se vrea amenințător. Polonia, noua țintă a liderului cecen (DOCUMENTAR)

Refugiați ucraineni la punctul de trecere a frontierei poloneze Medyka, Powiat Przemyski. Credit: Profimedia
Publicat: 31.05.2022

Liderul cecen Ramzan Kadîrov amenință că va lansa un atac militar asupra Poloniei, ca răzbunare pentru sprijinul ferm acordat Ucrainei în timpul invaziei. Varșovia a fost unul dintre cei mai puternici aliați ai președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, încă de la începutul atacului forțelor ruse pe teritoriul țării.

Polonia a acționat ca o poartă de intrare pentru mii de refugiați ucraineni care fug în vest și, de asemenea, a rezistat Rusiei în Parlamentul European atunci când a cerut interzicerea importurilor de gaze și petrol rusești.

Totodată, Polonia se numără printre statele occidentale care au livrat armament Ucrainei, iar declarația liderului cecen evidențiază îngrijorările exprimate de unii lideri polonezi că Rusia ar putea lansa un potențial atac asupra Poloniei, în viitor.

Kadîrov a fost acuzat că a folosit tortura medievală asupra dușmanilor săi din Cecenia și a fost numit „fiul pe care Putin nu l-a avut niciodată” pentru loialitatea sa devotată față de liderul de la Kremlin.

El a fost promovat la gradul de general-locotenent în Garda Națională rusă pentru contribuția pe care a adus-o la invadarea Ucrainei, de care liderul cecen se folosește pentru a-și consolida puterea în Cecenia.

Protejatul liderului de la Kremlin, Ramzan Kadîrov a susținut printr-un videoclip distribuit pe Twitter că: „Ucraina este o afacere încheiată. Ceea ce mă interesează este Polonia. Ce încearcă să obţină Polonia? După Ucraina, dacă primim ordin, vom arăta că suntem capabili să facem acest lucru în 6 secunde. Mai bine vă retrageți armele și mercenarii.”

În plus, Kadîrov cere Poloniei să-şi prezinte scuze oficial pentru ce i-a făcut ambasadorului lor. La aniversarea victoriei Aliaților din 1945, Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roșie în timp ce se pregătea să depună o coroană de flori la cimitirul soldaților sovietici din Varșovia, capitala Poloniei.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase