Home » D:News » Trei astronauți au ajuns la bordul stației spațiale Tiangong. Când va fi operațional „Palatul Ceresc” al Chinei?

Trei astronauți au ajuns la bordul stației spațiale Tiangong. Când va fi operațional „Palatul Ceresc” al Chinei?

Publicat: 10.06.2022

Trei astronauți chinezi au ajuns recent la bordul stației spațiale Tiangong, conform unei declarații a Agenției Spațiale pentru Zborurile Umane, cel mai recent pas al chinezilor în dorința lor de a deveni o putere spațială majoră.

Cei trei au pornit la drum într-o rachetă Long March-2F la 02:44 GMT din centrul de lansare Jiuquan din deșertul Gobi, nord-vestul Chinei, a raportat postul de stat CCTV.

Echipa este însărcinată cu „finalizarea ansamblării și construirea stației spațiale pe orbită”, precum și „punerea în funcțiune a echipamentelor” și efectuarea de experimente științifice, a transmis CGTN, administrată de stat.

Cei trei astronauți au intrat în modulul central al stației Tiangong în jurul orei 12:50 GMT, a anunțat China Manned Space Agency – CMSA. Călătoria a durat aproximativ „șapte ore de zbor”, a informat CCTV.

„Palatul Ceresc”, stația spațială a Chinei

Tiangong sau „Palatul Ceresc” ar trebui să devină complet operațional până la finele acestui an. China și-a promovat masiv programul spațial, deja putând vedea roverul chinez pe Lună sau încercând să trimită sonde pe Marte.

Echipajul de pe Shenzhou-14 este condus de pilotul Chen Dong în vârstă de 43 de ani. Principala provocare a echipajului va fi aceea de a conecta cele două module de tip laborator de corpul principal al stației, indică Science Alert.

Dong, alături de colegii Liu Yang și Cai Xuzhe va deveni cel de-al doilea echipaj care să petreacă șase luni la bordul Tiangong după ultima întoarcere pe Pământ din aprilie, în urma a 183 de zile petrecute în spațiu.

A doua cea mai mare economie a lumii are ambiții spațiale

A doua cea mai mare economie a lumii a investit miliarde în programul său spațial militar, în speranța de a avea o stație spațială cu echipaj permanent până în 2022 și, în cele din urmă, de a trimite oameni pe Lună.

Țara a făcut pași mari încercând să ajungă din urmă Statele Unite și Rusia, ai căror astronauți și cosmonauți au zeci de ani de experiență în explorarea spațiului. Dar, sub conducerea președintelui chinez Xi Jinping, planurile țării pentru mult doritul „vis spațial” au fost puse în așteptare.

Alături de stația spațială, China mai intenționează să construiască și o bază pe Lună. China a fost exclusă de pe Stația Spațială Internațională în 2011, atunci când Statele Unite a interzis NASA să mai întrețină relații cu statul chinez. În vreme de China nu intenționează să folosească proiectul spațial pentru cooperare, așa cum este cazul cu SSI, spune totuși că este deschisă la cooperări.

Vă mai recomandăm și:

NASA a „holoportat” primii oameni pe Stația Spațială Internațională. Ce este „holoportarea”?

Astronauții Crew-4 au ajuns la Stația Spațială Internațională, la bordul unei capsule SpaceX

Un britanic a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru contrabandă cu artefacte din Irak

Elementul cheie care a dus la apariția vieții pe Pământ, existent și pe Marte. Ce au descoperit cercetătorii?

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase