Grecia, tărâmul vacanțelor de vis pentru români (DOCUMENTAR)

07 06. 2022, 09:27

This browser does not support the video element.

Litoralul românesc nu mai este de multă vreme pe lista românilor care doresc un concediu de vis în sezonul estival. Mulți aleg să se bucure de condițiile și de peisajele de dincolo de granițe, atrași, s-o recunoaștem, și de ofertele care de multe ori bat la scor ceea ce găsim la scor.

Iar Grecia este una dintre cele mai apreciate destinații de vară datorită ofertei impresionante de cazare, care se adresează oricărui buzunar, dar mai ales apropierii.

De exemplu, orașul turistic Alexandroupolis este la puțin peste 500 km de București, în vreme ce Salonicul, al doilea cel mai mare oraș al Greciei, după Atena și cel mai mare din Macedonia, la 620 de km. De aici, până la puzderia de stațiuni din peninsula Halkidiki ori până Riviera Olimpului și Paralia Katerini nu mai este decât o aruncătură de băț.

Spiritul grecilior, ospitalitatea, apropierea de casă, plus un sezon care ține din mai până în octombrie, toate la un loc situează Grecia pe primul loc în topul preferințelor de vacanțe estivale. Iar anul acesta, în care au fost ridicate toate restricțiile din pandemie, ar putea stabili noi recorduri.

Atenție, însă. Scumpirile din ultima perioadă din întreaga Uniune Europeană, după creșterea prețurilor la petrol și la gaze naturale, vor avea efecte și asupra vacanțelor.

Și nu doar la cazare și alimente, ci și la taxele de feribot. Însă, pare că acest lucru nu a fost un impediment, iar mulți români deja și-au stabilit concediile pentru acest sezon estival.

Există numeroase stațiuni, unele mai frumoase și mai populare ca altele, atât pe partea continentală, dar și în numeroasele insule din Grecia.

Așa cum este normal, cele mai accesibile destinații de litoral din Grecia sunt cele de pe partea continentală. Acolo, turiștii pot călători foarte ușor cu mașina, autocarul sau cu avionul, la Atena sau Salonic.

Cu toate acestea, cu ajutorul zborurilor charter și al legăturilor navale, a devenit foarte accesibilă și călătoria spre insulele din arhipeleagul elen.

Citește continuarea pe Gândul!