Home » D:News » Un mare producător de țigări electronice, interzis pe piața din SUA. Ce probleme ar fi cauzat?

Un mare producător de țigări electronice, interzis pe piața din SUA. Ce probleme ar fi cauzat?

Un mare producător de țigări electronice, interzis pe piața din SUA. Ce probleme ar fi cauzat?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.06.2022

Așa cum era așteptat de ceva timp, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a decis retragerea producătorului de țigări electronice JUUL de pe piața din Statele Unite, acesta fiind un moment notabil în reglementarea produselor de vapat.

Asta înseamnă că dispozitivele JUUL, precum și capsulele cu tutun și mentol care permit dozele de nicotină, nu vor mai fi vândute în Statele Unite de acum încolo. Vânzarea tuturor cartușelor îndulcite și cu arome de fructe pentru țigări electronice a fost deja interzisă la începutul anului 2020.

„Acțiunea de astăzi reprezintă progresul în angajamentul FDA față de respectarea standardelor de sănătate publică de către toate produsele electronice de livrare de nicotină”, a declarat Robert Califf, comisar FDA, într-un comunicat de presă.

JUUL ar fi cauzat dependență de nicotină pentru un număr substanțial de minori

Agenția de reglementare a subliniat și faptul că JUUL ar fi cauzat un număr substanțial de minori să dezvolte o dependență de nicotină.

„Recunoaștem că multe dintre aceste produse au jucat un rol disproporționat în creșterea numărului de tineri care vapează”, a adăugat Califf.

Potrivit comunicatului, agenția de reglementare a descoperit că produsele de tutun ale JUUL „nu au arătat suficiente dovezi cu privire la profilul toxicologic al produselor pentru a demonstra că vânzarea produselor ar fi adecvată pentru protecția sănătății publice”.

JUUL nu „și-a făcut temele”

De fapt, unele „date insuficiente și contradictorii” au făcut ca FDA să decidă că JUUL nu „și-a făcut temele” astfel încât să se asigure că „substanțe chimice potențial periculoase” nu se scurgeau din produsele companiei.

„Așa cum este cazul tuturor producătorilor, JUUL a avut oportunitatea de a prezenta dovezi care să demonstreze că vânzarea produselor sale respectă aceste standarde. Cu toate acestea, compania nu a prezentat aceste dovezi și ne-a lăsat cu multe întrebări fără răspuns”, a explicat Michele Mital, director interimar al Centrului pentru Produse de Tutun din cadrul FDA.

Cum vor fi afectate vânzările generale de țigări electronice?

Recent, administrația președintelui Joe Biden a anunțat o nouă inițiativă prin care FDA trebuie să implementeze noi reguli în privința nicotinei, astfel forțând producătorii de țigări să dezvolte produse care se încadrează cu mult sub limita de dependență.

„Scopul ar fi reducerea utilizării, dependenței și deceselor în rândul tinerilor”, a transmis FDA, potrivit Futurism.

Rămâne de văzut, însă, cum va afecta interzicerea JUUL de pe piața din SUA vânzările generale de țigări electronice, având în vedere că decizia FDA înseamnă că cei mai mari competitori ai JUUL vor putea acum să prospere.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ce se întâmplă dacă fumezi dintr-o țigară electronică timp de 30 de minute? Oamenii de știință trag un semnal de alarmă

Riscul de depresie și schizofrenie ar putea crește din cauza fumatului

Vești proaste pentru fumători! Țigările dublează riscul de apariție a insuficienței cardiace

Nu toți fumătorii înrăiți fac cancer pulmonar. Cercetătorii cred că știu de ce

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase