Home » D:News » AstraZeneca primește sprijinul UE pentru terapiile țintite împotriva cancerului de sân

AstraZeneca primește sprijinul UE pentru terapiile țintite împotriva cancerului de sân

Publicat: 01.07.2022
AstraZeneca primește sprijinul UE pentru terapiile țintite împotriva cancerului de sân
Sursa foto: Shutterstock

AstraZeneca a declarat că două dintre terapiile sale existente au fost recomandate pentru tratarea pacienților cu anumite forme de cancer de sân cu risc ridicat în Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă un impuls pentru portofoliul oncologic al companiei.

Lynparza, un medicament împotriva cancerului dezvoltat în comun cu compania americană Merck, a fost recomandat pentru utilizarea de sine stătătoare sau în combinație cu terapia endocrină la adulții cu o formă de cancer de sân în stadiu incipient cu mutații genetice, anunță Reuters.

Medicamentul, care a primit o recomandare similară în Statele Unite în luna martie, este un activ cheie pentru AstraZeneca. Acesta a fost recomandat la pacienții cu niveluri scăzute spre normal ale unei proteine cunoscute sub numele de HER2, care este ținta mai multor terapii noi.

Două noi terapii, recomandate pentru tratarea pacienților cu anumite forme de cancer de sân

Enhertu, dezvoltat împreună cu compania japoneză Daiichi Sankyo, a fost celălalt medicament care a fost recomandat de Agenția Europeană pentru Medicamente pentru tratarea unei forme agresive de cancer de sân caracterizată de o rată ridicată de HER2, scrie Mediafax.

Enhertu este văzut ca un motor de creștere important pentru AstraZeneca, unii analiști așteptând vânzări de 10 miliarde de dolari. De asemenea, se așteaptă ca medicamentul să fie autorizat luna aceasta pentru pacienții cu un nivel scăzut de HER2, după succesul recent al unui studiu.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase