Home » D:News » Locuitorii din New York, informați ce să facă în cazul unui atac nuclear

Locuitorii din New York, informați ce să facă în cazul unui atac nuclear

Locuitorii din New York, informați ce să facă în cazul unui atac nuclear
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 19.07.2022

Nimic nu este mai neliniştitor decât să ți se spună ce să faci în cazul unui atac nuclear. Iată sfaturile oferite de autoritățile din New York, SUA.

Departamentul de Gestionare a Urgențelor din New York a publicat un videoclip care explică ce trebuie făcut în cazul în care un eveniment nuclear are loc în oraș sau în apropiere, indică IFL Science.

„Autoritățile din New York City dispun de o multitudine de resurse gratuite pentru ca newyorkezii să se pregătească pentru situații de urgență, inclusiv evenimente fără notificare”, a declarat comisarul pentru managementul urgențelor din New York, Zach Iscol, într-un comunicat.

„Tu, prietenii tăi, familia ta… intrați înăuntru”

„Pe măsură ce peisajul amenințărilor continuă să evolueze, este important ca locuitorii din New York să știe că ne pregătim pentru orice amenințări iminente și le oferim resursele de care au nevoie pentru a rămâne în siguranță și informați”.

„Intră, repede!”, se explică. „Tu, prietenii tăi, familia ta… intrați înăuntru. Și nu, să stai în mașină nu este o opțiune. Trebuie să intri într-o clădire și să te îndepărtezi de ferestre.”

„Stai înăuntru. Închide toate ușile și ferestrele. Ai un subsol? Mergi acolo. Dacă nu ai unul, mergi cât mai departe în mijlocul clădirii. Dacă ai fost afară după explozie, curăță-te imediat.”

De ce să nu folosești balsam de păr în cazul unui atac nuclear?

În acest moment, ar trebui să puneți toate îmbrăcămintea exterioară în ambalaj pentru a ține materialul radioactiv departe de dumneavoastră și de oricine din apropiere. Deși nu este în videoclip, vă recomandăm cu tărie să nu folosiți balsam pe păr în cazul unui atac nuclear. După cum recomandă guvernul federal, balsamul va „lega materialul radioactiv de părul tău, împiedicându-l să se clătească”.

„Rămâi alert”, se încheie videoclipul și „urmărește mass-media pentru mai multe informații”. Să sperăm că este un sfat pe care nu trebuie să-l urmăm niciodată.

Vă mai recomandăm și:

Cât de amenințată este România de un posibil atac nuclear și care este situația pastilelor de iod la noi în țară?

Ce provizii să-ți pregătești în caz de război și ce să faci în cazul unui atac nuclear?

Amenințarea nucleară, ruletă rusească sau cacealma (DOCUMENTAR)

Rusia şi Iran, alianță împotriva Occidentului. Lavrov a discutat la Teheran acordul nuclear

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase