Record la loterie. Un britanic a câștigat 195 de milioane de lire sterline

22 07. 2022, 03:00
Sursa foto: Pixabay

Un premiu record de 195 de milioane de lire sterline a fost câștigat la loteria britanică, potrivit Sky News.

Un posesor de bilet din Marea Britanie a câștigat premiul record de 195 de milioane de lire sterline la Euromillioane, anunță reprezentanții loteriei naționale. Acesta este cel mai mare câștig la loteria națională din toate timpurile. De asemenea, câștigătorul intră în grupul de doar 15 persoane din Marea Britanie care au câștigat mai mult de 100 de milioane de lire sterline.

„Ce noapte extraordinară pentru un posesor de bilet din Marea Britanie care a obținut cel mai mare jackpot Euromillions din toate timpurile, de 195 de milioane de lire sterline. Jucătorii sunt îndemnați să își verifice biletele și să ne sune dacă cred că sunt câștigătorul norocos al recordului din această seară”, a declarat Andy Carter de la Camelot, compania care administrează Loteria Națională.

Ce poți cumpăra cu 195 de milioane de lire sterline?

Specialiștii au calculat și au constatat că după încasarea premiului câștigătorul poate cumpăra 696 de case, patru avioane Gulfstream G550, 23 de submarine Pisces-VI, clubul de fotbal Southampton sau o proprietatea în cea mai scumpă zonă a orașului Londra, cu baie de aburi și piscină, sală de cinema și bucătărie complet echipată de bucătar.

Precedentul record a fost înregistrat în luna mai a anului 2022. Atunci, un cuplu a câștigat 184 de milioane de lire sterline.