Home » D:News » O crimă din 1975 a fost elucidată abia acum. Un pahar de cafea a fost cheia

O crimă din 1975 a fost elucidată abia acum. Un pahar de cafea a fost cheia

Publicat: 22.07.2022

Aproape 47 de ani mai târziu, un pahar de cafea aruncat poate fi cheia pentru a rezolva o crimă din 1975 din comitatul Lancaster, Pennsylvania, SUA.

Autoritățile au anunțat pe 18 iulie că l-au arestat și acuzat pe David Sinopoli, în vârstă de 68 de ani, pentru o crimă din 1975: uciderea lui Lindy Sue Biechler.

Conferința de presă a fost condusă de procurorul districtual al comitatului Lancaster, Heather Adams, care a spus că „acest caz a fost rezolvat prin utilizarea ADN-ului și, în special, a genealogiei ADN”, relatează Futurism.

„Și, sincer, fără asta, nu știu dacă am fi rezolvat-o vreodată”, a adăugat Adams.

Cum s-a petrecut această crimă din 1975?

În decembrie 1975, Biechler, care era în vârstă de 19 ani și locuia în Manor Township, a ieșit să facă cumpărături. Când mătușa și unchiul ei au trecut pe la ea mai târziu în acea seară, au găsit-o sângerând pe podea, moartă din cauza multiplelor răni produse prin înjunghiere.

În ciuda faptului că anchetatorii au urmărit zeci de piste și au intervievat aproximativ 300 de persoane, creând un grup de lucru, potrivit The Washington Post, cazul a rămas nerezolvat.

Acest lucru s-a schimbat atunci când un eșantion recuperat din lenjeria lui Biechler despre care s-a confirmat în 1997 că conținea material seminal a ajuns la Cece Moore, un genealog care lucrează la Parabon NanoLabs, o firmă cu care autoritățile colaboraseră și în trecut pentru rezolvarea cazurilor misterioase.

Cum a fost rezolvată crima?

Analizând eșantionul de ADN și cercetând modelele de imigrație, Moore a stabilit că cel căruia îi aparținea ADN-ul probabil avea strămoși într-un anumit oraș din Italia.

Folosind înregistrările judecătorești, arhivele ziarelor și alte surse, a spus Moore la conferință, ea a examinat 2.300 de rezidenți din zonă cu ascendență italiană care trăiau acolo la momentul crimei și a determinat că Sinopoli era cel mai probabil suspect.

Oamenii legii, urmărind pista, au descoperit că Sinopoli a locuit în același complex cu Biechler. Un oficial a recuperat apoi un pahar de cafea aruncat de Sinipoli la un aeroport. ADN-ul de pe pahar s-a potrivit cu ADN-ul de la locul crimei, ceea ce a dus la arestarea lui Sinopoli.

Este bine să folosim o astfel de tehnologie?

Deși această poveste arată o impresionantă muncă de detectiv, implicații etice nu sunt deloc de dat la o parte.

Un exemplu similar este utilizarea unui site web de genealogie pentru a-l prinde pe Golden State Killer, prin potrivirea ADN-ului de la locul crimei cu o rudă a criminalului care a folosit site-ul.

Asta arată că această tehnologie nu este neapărat bună pentru confidențialitatea genetică, dar așa cum ilustrează această arestare, este dificil ca oamenii legii să reziste în fața puterii ei.

Vă recomandăm să citiți și:

Poliția din Japonia caută o maimuță care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș

Un brașovean a vânat un cerb, apoi a abandonat trofeul și pielea în râul Olt

Un britanic a fost găsit mort pe o plajă din Creta. A stat ore întregi pe un șezlong

Jaf de 100 de milioane de dolari. Hoții au atacat o dubă încărcată cu bijuterii și pietre prețioase

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase