Home » D:News » Parcul Cișmigiu, cea mai veche grădină publică din București, arată dezolant

Parcul Cișmigiu, cea mai veche grădină publică din București, arată dezolant

Publicat: 23.07.2022
Parcul Cișmigiu, cea mai veche grădină publică din București, arată dezolant
Credit foto: Shutterstock

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a fost amendată de comisarii de mediu, dar și de Direcția de Sănătate Publică, pentru neregulile găsite în Parcul Cișmigiu. Iarbă necosită, arbori netoaletați și bănci murdare au găsi inspectorii.

Potrivit Prefecturii Capitalei, acțiunea de control a fost dispusă în 13 iulie de prefectul Toni Greblă. În urma verificărilor au fost găsite mai mai multe neconformități și deficiențe și au fost aplicate sancțiuni.

Astfel, Comisariatul Municipiului București al Gărzii de Mediu a constatat că Parcul Cișmigiu nu era întreținut corespunzător.

Băncile și foișoarele din Parcului Cișmigiu, deteriorate

„S-au identificat porțiuni din parc în care iarba era necosită, alte zone în care nu era iarbă deloc, arbori netoaletați, arbori aflați în stare avansată de degradare, frunze și deșeuri pe alei și pe spațiul verde. Ca urmare a celor constatate, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București a sancționat contravențional Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a asigura integritatea, refacerea și îngrijirea spațiilor verzi din Parcul Cișmigiu și cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a se supune procedurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea și reducerea impactului asupra mediului, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicat.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a aplicat o amendă de 4.000 de lei ALPAB și a cerut prezentarea unui plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Ce nereguli au fost găsită în cea mai veche grădină publică din București?

Inspectorii au găsit mobilierul Parcului Cișmigiu (bănci, foișoare) deteriorat și murdar, locurile de joacă pentru copii cu risc de accidentare, iar aleile parcului deteriorate, cu gropi și crăpături în asfalt.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în perimetrul parcului, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor a constatat că nu fuseseră remediate deficiențele identificate la un control anterior, dar mai ales că și în prezent în parc sunt condiții igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 20.000 de lei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase