Home » D:News » Limite de viteză și plăcuțe de înmatriculare pentru bicicliști. Unde s-ar putea întâmpla?

Limite de viteză și plăcuțe de înmatriculare pentru bicicliști. Unde s-ar putea întâmpla?

Limite de viteză și plăcuțe de înmatriculare pentru bicicliști. Unde s-ar putea întâmpla?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 20.08.2022

Bicicliștilor din Regatul Unit al Marii Britanii li se vor putea impune limite de viteză și ar putea avea nevoie de plăcuțe de înmatriculare, potrivit Sky News.

Bicicliștii ar putea avea limite de viteză de 20 de mile (32 de km) pe oră și ar putea avea nevoie de plăcuțe de înmatriculare, după ce secretarul de stat pentru transporturi, Grant Shapps, a anunțat o modificare a legislației rutiere.

La mai puțin de două săptămâni după ce a promis că va crea o lege privind accidentele mortale din cauza mersului periculos cu bicicleta, care va trata bicicliștii vinovați la fel ca pe cei care conduc mașini, Shapps a declarat că dorește să oprească anumite comportamente pe șosele.

Limită de viteză pentru bicicliști

El a declarat pentru Daily Mail: „Undeva unde bicicliștii nu încalcă de fapt legea este atunci când depășesc viteza, iar acest lucru nu poate fi corect, așa că propun în mod categoric extinderea restricțiilor privind limita de viteză pentru bicicliști. În special acolo unde există limite de 20 de mile pe oră pe un număr tot mai mare de drumuri, bicicliștii le pot depăși cu ușurință, așa că vreau ca limitele de viteză să se aplice și bicicliștilor.

Evident, acest lucru duce la întrebarea: „Ei bine, cum veți recunoaște un biciclist? Ai nevoie de plăcuțe de înmatriculare și de asigurare? Și astfel de lucruri”, a declarat el pentru ziar.

Shapps a spus că propune o revizuire a modului de urmărire a bicicliștilor care încalcă legea.

Codul rutier și limitele de viteză din Legea privind traficul rutier se aplică doar autovehiculelor și șoferilor acestora. Deși autoritățile locale pot impune limite de viteză pentru bicicliști, acest lucru a fost făcut foarte rar.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase