Home » Istorie » Ce se întâmplă cu cei patru câini Corgi ai Reginei Elisabeta a II-a după moartea sa?

Ce se întâmplă cu cei patru câini Corgi ai Reginei Elisabeta a II-a după moartea sa?

Ce se întâmplă cu cei patru câini Corgi ai Reginei Elisabeta a II-a după moartea sa?
Regina Elisabeta a II-a și câinii săi corgi, 12 mai 1973. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.09.2022

Odată cu vestea morții Reginei Elisabeta a II-a, mulți se întreabă acum ce se va întâmpla cu cei patru câini Corgi ai săi.

Regina Elisabeta a II-a a fost o mare iubitoare de animale care a colecționat „prieteni blănoși” de-a lungul vieții sale, iar după unele estimări monarhul ar fi avut peste 30 de câini Corgi. Astăzi, patru câini din această rasă au rămas în urma sa.

Câinii Elisabetei s-au numărat printre marile sale iubiri. „Iubește animalele și adoră câinii. Au fost prima ei iubire și vor fi și ultima”, a precizat Ingrid Seward, biograf regal, potrivit NewsWeek.

Regina Elisabeta a II-a nu colecționa în mod intenționat câini

La momentul morții suveranei, în data de 8 septembrie 2022, Regina Elisabeta a II-a mai avea patru câini. Cel mai vârstnic dintre aceștia este Candy, despre care se crede că ar avea 13 ani. Candy este un mix de Corgi și Dachshund, cunoscut și ca Dorgi.

A fost dezvăluit anterior că Regina Elisabeta a II-a nu colecționa în mod intenționat câini pentru că „nu doarea să lase un câine tânăr în urma sa”, așa cum a recunoscut chiar ea în 2015.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a II-a a primit încă doi câini în ultimii ani. Atunci când soțul său, Prințul Philip, a fost internat în spital în 2021, Elisabeta l-a primit pe Muick, care a fost numit după un loc în apropiere de Castelul Balmoral, una dintre reședintele de vară preferate de monarh.

Cum a început pasiunea Elisabetei pentru rasa Corgi?

Totul a început în 1933, atunci când părinții Elisabetei i-au dăruit primul său câine, un Corgi pe nume Dookie.

Regina Elisabeta a II-a a primit, apoi, al doilea câine Corgi, numit Susan, cu ocazia împlinirii a 18 ani, de la tatăl său în 1944. După ce Susan s-a alăturat cuplului Elisabeta și Philip în luna lor de miere, câine a născut doi pui în 1949. Din acel moment, descendența regală de Corgi, atât de strâns asociată cu Regina Elisabeta a II-a, a început.

Unii experți au estimat că Elisabeta a început o descendență care a inclus cel puțin 14 generații de câini.

Ce se întâmplă acum cu cei patru câini Corgi?

Deși nu a fost făcut niciun anunț oficial până acum, experții regali presupun că cei patru câini ai Reginei Elisabeta a II-a vor reveni copiilor săi.

„Îmi imaginez că acești câini vor fi îngrijiți de familie, cel mai probabil de Andrew pentru că el a fost cel care i-a oferit reginei, sunt destul de tineri, cel Corgi și cel Dorgi”, a adăugat Seward.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Ce se întâmplă în următoarele 10 zile?

Sfârșitul unei ere! Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit

Operațiunea „Podul Londrei s-a prăbușit”. Ce se întâmplă după moartea Reginei Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, o viață de poveste

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase