Home » D:News » Sistemul de sănătate din Ucraina, vizat de peste 600 de atacuri de la începutul războiului

Sistemul de sănătate din Ucraina, vizat de peste 600 de atacuri de la începutul războiului

Sistemul de sănătate din Ucraina, vizat de peste 600 de atacuri de la începutul războiului
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.10.2022

Asupra serviciilor de sănătate din Ucraina au avut loc 620 de atacuri de când Rusia și-a lansat invazia militară, în februarie, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Principalele priorități ale agenției sunt continuarea sprijinului pentru cei 150 de parteneri din domeniul sănătății de pe teren și răspunsul urgent la cele 620 de atacuri asupra serviciilor de sănătate de la începutul războiului, a declarat vineri directorul pentru Europa al agenției, Hans Kluge, conform CNN.

Alte preocupări pentru OMS includ nevoile de sănătate ale celor din Ucraina și „anticiparea și pregătirea pentru provocările pe care le va aduce iarna”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă privind impactul asupra sănătății al escaladării conflictului din Ucraina.

O presiune și mai mare asupra serviciilor de sănătate

Sezonul de iarnă prezintă provocări în special pentru cei care „trăiesc în condiții precare” și nu își pot încălzi locuințele, a adăugat Kluge.

„Provocările din timpul iernii și recenta escaladare a luptelor s-ar putea adăuga la deplasări interne semnificative, cu un număr anticipat de două până la trei milioane de persoane în mișcare în Ucraina însăși, precum și un alt exod de refugiați către țările din jur”, a spus el. „În consecință, va exista o presiune și mai mare asupra serviciilor de sănătate atât în Ucraina, cât și în țările de primire a refugiaților”, a continuat el.

Problemele de sănătate mintală vor fi probabil „exacerbate”

Problemele de sănătate mintală, o altă prioritate pentru OMS, vor fi probabil „exacerbate”, a spus Kluge.

„Zece milioane de persoane… sunt potențial expuse riscului de tulburări mintale, inclusiv stres acut, anxietate, depresie, abuz de substanțe și tulburări de stres post-traumatic”, a spus el, adăugând că această estimare a fost făcută înainte de recenta escaladare din Ucraina.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase