Home » D:News » Taxiurile zburătoare, un proiect în ascensiune! Primul zbor cu o dronă de tip taxi a avut loc în apropiere de Paris

Taxiurile zburătoare, un proiect în ascensiune! Primul zbor cu o dronă de tip taxi a avut loc în apropiere de Paris

Publicat: 18.11.2022

Un elicopter electric cu rotoare multiple a efectuat recent primul său zbor în trafic aerian convențional în apropiere de Paris, în timp ce se pregătește pentru zboruri comerciale începând cu 2024.

Aeronava de testare Volocopter, care seamănă cu o dronă mare cu opt rotoare, a decolat cu un pasager la bord de pe aerodromul Pontoise-Cormeilles din afara Parisului și a înconjurat zona în timp ce alte aeronave se aflau în apropiere, potrivit Reuters.

Directorul executiv al companiei germane Volocopter, Dirk Hoke, a declarat că, în următoarele 18 luni, își va pregăti aparatul pentru certificare și a precizat că speră să lanseze zboruri comerciale scurte până în 2024, atunci când la Paris vor avea loc Jocurile Olimpice de vară.

Zborurile comerciale scurte, de tip taxi

Compania își dorește ca, în cele din urmă, aeronava sa cu două locuri să zboare în mod complet automatizat.

Această inovație ar presupune ca aeronava să zboare doar cu pasageri la bord. Compania recunoaște însă că mai este nevoie de multă muncă în ceea ce privește infrastructura, integrarea în spațiul aerian și acceptarea de către public.

Pilotul de test Paul Stone a declarat că sistemul digital de zbor prin cablu și rotoarele multiple ale aparatului îl fac mult mai ușor de pilotat decât un elicopter tradițional.

Taxiul zburător al viitorului, mai ușor de pilotat față de elicopterul tradițional

„Într-un elicopter, atunci când miști o comandă, se întâmplă trei lucruri și este ca și cum te-ai mângâia pe cap și te-ai freca pe burtă în același timp – este un exercițiu de coordonare. În această aeronavă, au eliminat toată această dificultate și sunt comenzi foarte simple în fiecare axă, de aceea este mai ușor de pilotat”, a spus Paul Stone.

Valérie Pecresse, președinta regiunii Ile-de-France din jurul Parisului, a declarat că regiunea a oferit sprijin financiar pentru această inițiativă, deoarece își dorește ca primul zbor de pasageri cu un avion cu decolare și aterizare verticală să aibă loc aici.

Volocopter se află într-o cursă costisitoare cu companii din întreaga lume, inclusiv Lilium , Joby Aviation (JOBY.N) și Airbus (AIR.PA) pentru a avea primul taxi zburător certificat de autoritățile de reglementare. Își propune să realizeze acest lucru în aproximativ doi ani.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Noile robotaxiuri de la General Motors nu au nevoie de șofer

Un accident mortal în care a fost implicat un Model 3 a făcut cea mai mare firmă de taxi din Paris să suspende mașinile Tesla

New York oprește o flotă de taxiuri Tesla în favoarea unor mașini cu ardere internă

Taxiul aerian electric cu cel mai ușor sistem de propulsie din lume. E de 100 de ori mai silențios decât un elicopter

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase