Home » D:News » Sateliții comerciali, motiv de nemulțumire pentru experții în apărare

Sateliții comerciali, motiv de nemulțumire pentru experții în apărare

Sateliții comerciali, motiv de nemulțumire pentru experții în apărare
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 08.09.2022

Oamenii de știință nu sunt deloc mulțumiți de numărul tot mai mare de sateliți mici care blochează orbita inferioară a Pământului, inclusiv rețeaua Starlink de la SpaceX, în creștere rapidă, despre care ei spun că îngreunează tot mai mult urmărirea asteroizilor potențial periculoși.

Aproape trei sferturi dintre experții „în apărarea planetară” intervievați de către grupul Apollo Academic Surveys au răspuns că sunt cel puțin „moderat îngrijorați de proliferarea a zeci de mii de sateliți comerciali”, conform noilor descoperiri publicate de organizație .

„Cred că este absolut groaznic că nu se face nimic concret pentru a combate această problemă” unul dintre cei 34 de respondenți la sondaj, citat de Futurism. „Acest lucru se va agrava și va crea o mulțime de probleme”.

Astronomii, nemulțumiți și ei de numărul mare de sateliți comerciali

Compilate de autorul și cercetătorul planetar Carrie Nugent de la Colegiul de Inginerie Olin din Massachusetts, SUA, aceste rezultate sunt destul de îngrijorătoare, dacă nu chiar cu totul șocante.

De ani de zile, astronomii au a avertizat că sateliții Starlink de la SpaceX reprezintă o amenințare serioasă la adresa capacității de a urmări asteroizii de la sol.

Oricât de înfricoșătoare este această perspectivă, totuși, există speranță, au spus experții chestionați.

NASA va lansa un telescop spațial pentru a urmări asteroizii

O posibilitate este ca noul software să filtreze interferențele satelitului. Există, de asemenea, ideea de a lansa telescoape de urmărire a asteroizilor dincolo de sateliți, precum ar fi telescopul NEO Surveyor al NASA, pe care agenția speră să îl lanseze până în 2028.

Rezolvarea unei probleme cauzate de sateliți cu un alt satelit poate părea oarecum contraintuitivă, dar ținând cont de eforturile companiilor pentru implementarea a zeci de mii de sateliți de internet – și că Elon Musk dorește să existe zeci de miliarde de astfel de sateliți pe orbita Pământului – este ar putea fi singura noastră alegere.

Rezultatele sondajului au fost publicate aici.

Vă recomandăm să mai citiți și:

O companie din China a lansat sateliți care vor fi folosiți de mașinile autonome

Cratere rare, eliptice, dezvăluie noi indicii despre misterioșii sateliți Tethys și Dione ai lui Saturn

Elon Musk a trimis antene Starlink în Ucraina, însă acestea vin și cu un avertisment

Anunțul lui Elon Musk despre Cybertruck. „Urăsc să dau vești proaste”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase