O companie germană va investi un miliard de dolari într-o fabrică din China

16 01. 2023, 08:00
Foto: Pixabay

Bosch, compania germană de inginerie și tehnologie, plănuiește să investească un miliard de dolari pentru a produce componente pentru vehiculele care folosesc noi tehnologii. Investiția se va face în China, cea mai mare piață auto din lume.

Compania germană plănuiește să construiască o unitate de cercetare, dezvoltare și producție de componente pentru vehiculele care nu folosesc energia clasică și au tehnologie de conducere automată în Suzhou, un oraș din estul Chinei, a anunțat Bosch prin intermediul unui comunicat citat de CNN.

Compania intenționează să investească aproximativ un miliard de dolari în proiect în următorii ani. Prima parte a noii unități ar urma să fie finalizată până la jumătatea anului 2024.

„China este cea mai mare piață auto din lume”

„China este cea mai mare piață auto din lume, plină de promisiuni și vitalitate. În calitate de întreprindere multinațională, trebuie să folosim pe deplin capacitatea locală de cercetare și dezvoltare și capacitatea de producție a țării”, a declarat Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Bosch, în comunicat.

Bosch este prezentă în China din 1909 și are aproximativ 55.000 de angajați în această țară.

Anunțul vine la două luni după ce cancelarul german Olaf Scholz a vizitat China împreună cu o echipă de antreprenori de top. Aceasta a fost prima vizită a unui lider G7 în China în ultimii trei ani.