Home » D:News » Un sfert dintre ucraineni riscă să dezvolte afecțiuni mintale grave

Un sfert dintre ucraineni riscă să dezvolte afecțiuni mintale grave

Publicat: 13.02.2023
Un sfert dintre ucraineni riscă să dezvolte afecțiuni mintale grave
Cort ridicat în Liov pentru oamenii care au nevoie să se încălzească, să-și încarce telefoanele sau să doarmă. Sursa foto: Profimedia

Un sfert din populația Ucrainei riscă să dezvolte o afecțiune mintală severă, în urma invaziei rusești care durează de un an, a declarat recent un consilier al Organizației Mondiale a Sănătății.

„OMS estimează că, în acest moment, una din patru persoane din Ucraina este expusă riscului de a suferi de afecțiuni psihice grave”, a declarat Michel Kazatchkine, citat de Reuters.

În urma unei vizite recente în orașul ucrainean Dnipro, Kazatchkine a spus că a văzut zeci de militari spitalizați cu „anxietate acută și tragică, depresie și afecțiuni psihiatrice”.

Sănătatea mintală, o problemă de sănătate publică în Ucraina

„Sănătatea mintală devine o problemă de sănătate publică predominantă în Ucraina”, a spus el: „Războiul și consecințele sale au dus la o creștere a consumului de substanțe psihoactive licite și ilicite”.

Criza de sănătate din Ucraina se va extinde și în alte părți ale Europei de Est și ale Asiei Centrale, în parte ca urmare a unei încetiniri economice în Rusia, a estimat consilierul OMS.

„Recesiunea economică vine pe fondul unor sisteme de sănătate fragile și al unor bugete de sănătate foarte limitate”, a spus el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase