Home » D:News » O companie suedeză a creat blugii cu airbaguri pentru motocicliști

O companie suedeză a creat blugii cu airbaguri pentru motocicliști

Publicat: 22.02.2023

Deoarece motocicletele nu au airbaguri, unii inventatori au venit cu o soluție ingenioasă pentru protejarea conducătorilor: au creat blugii cu airbaguri.

Brandul suedez Mo’cycle a dezvoltat blugii cu airbaguri care se umflă în câteva secunde în cazul unei căderi pentru a oferi protecție pentru partea inferioară a corpului în caz de accident.

Invenția constă în introducerea unui cartuş de CO2 înlocuibil care eliberează gazul atunci când motociclistul începe să cadă de pe motor.

„Blugii sunt la fel de comozi ca oricare alți pantaloni și sunt confecționați din material hidrofob, lejer și rezistent la abraziune”, afirmă Mo’cycle pe site-ul său.

Cum funcționează blugii cu airbaguri?

Dar pentru ca pantalonii să detecteze căderea, aceștia trebuie să fie conectați la motocicletă. Mo’cycle realizează acest lucru printr-o prindere elastică care îi permite motociclistului să-și miște corpul confortabil și totuși să fie atașat de motor.

Asta înseamnă că motocicleta nu are nevoie de nicio adaptare specială pentru acest sistem.

Atunci când motociclistul începe să zboare de pe șa din cauza unui impact, atașamentul este întins și se desprinde de blugi. În acel moment, airbagurile pantalonilor sunt activate și se umflă.

Acest lucru se realizează prin eliberarea unui piston care străpunge cartușul de CO2, eliberând gazul și umflând airbagul. Procesul este extrem de rapid, permițându-le sacilor să fie complet umflați înainte ca motociclistul să atingă asfaltul.

Prin urmare, pantalonii cu prețul de 499 de dolari oferă o protecție mai mult decât adecvată.

Un sistem de protecție foarte necesar pentru motocicliști

„Țesătura este extrem de rezistentă la abraziune, dar arată și se simte ca denimul obișnuit. Înainte de activare, airbagul este complet invizibil, dar se poate declanșa în doar câteva milisecunde”, explică Mo’cycle.

După un accident, airbagul se dezumflă în cele din urmă, iar blugii revin la dimensiunea inițială, permițându-i sistemului să fie reîncărcat cu un alt cartuş de CO2 pentru următoarea călătorie, scrie Interesting Engineering.

Pentru cei îngrijorați că orice mișcare ar putea declanșa un incident jenant, trebuie remarcat faptul că airbagul are nevoie de o forță de aproximativ 40 kg pentru a fi activat. Doar o cădere de pe motocicletă îl poate declanșa, potrivit publicației DailyMotion.

Motocicliștii au cele mai mari rate de accidentare dintre toți utilizatorii drumurilor, deoarece sunt neprotejați pe vehicul. Această invenție este o modalitate ingenioasă de a-i oferi protecția atât de necesară unui segment deosebit de vulnerabil al populației.

Vă recomandăm să citiți și:

Marina SUA a publicat imagini cu resturile presupusului balon-spion chinezesc

Ce joburi au căutat românii la început de 2023?

O influenceriţă, amendată după ce s-a filmat în timp ce gătea și mânca un mare rechin alb

Cum au fost păcăliți zeci de indieni? Au rămas și fără bani și au fost puși să numere trenuri zile la rând

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase