Home » D:News » Cât i-a costat pe americani să doboare cele trei Obiecte Zburătoare Neidentificate?

Cât i-a costat pe americani să doboare cele trei Obiecte Zburătoare Neidentificate?

Cât i-a costat pe americani să doboare cele trei Obiecte Zburătoare Neidentificate?
Presupusul balon de spionaj chinezesc, fotografiat de pilotul unui avion Lockheed U-2. Sursa foto: United States Department of Defense/Profimedia
Publicat: 24.02.2023

Mai țineți minte cele trei Obiecte Zburătoare Neidentificate doborâte recent de Armata Statelor Unite? Guvernul a recunoscut că a cheltuit milioane de dolari din banii contribuabililor pentru a le doborî, chiar dacă obiectele au fost cel mai probabil, așa cum pretind serviciile de informații, doar niște baloane.

Oficiali guvernamentali au declarat pentru jurnaliștii de la Wall Street Journal că cele patru rachete AIM-9X Sidewinder folosite de Pentagon pentru a doborî cele trei obiecte au costat 1,5 milioane de dolari. Președintele american Joe Biden a recunoscut recent că obiectele ar fi fost ușor de identificat în cele din urmă.

„Serviciile de informații cred la acest moment că cele trei obiecte au fost cel mai probabil baloane de la companii private, folosite în scopuri recreative sau de la instituții de cercetare care studiau vremea sau desfășurau altfel de cercetări științifice”, a declarat Biden despre Fenomenele Aeriene Neidentificate (UAP) care au atras atenția lumii întregi.

Cele trei obiecte doborâte de americani

Potrivit Wall Street Journal, suma de 1,5 milioane de dolari a acoperit doar costul rachetelor în sine, aproximativ 400.000 de dolari fiecare, dar nu și costurile personalului militar și civil american și canadian care a investigat resturile de la obiecte în Alaska, Lake Huron, și teritoriul Yukon din Canada (una dintre rachete și-a ratat ținta, astfel că a fost nevoie de încă una, ajungând la patru în total).

Oficialii americani care au fost de acord să vorbească sub protecția anonimatului cu jurnaliștii au mai precizat că prețul total pentru doborârea celor trei obiecte care nu ar fi fost deloc OZN-uri va ajunge probabil la sute de mii de dolari în plus față decât era de așteptat din cauza eforturilor de investigație.

„Oare pentru așa ceva sunt folosite bugetele de apărare?”

Asta nu include costul pentru doborârea presupusului balon de spionaj chinezesc, care a fost adus la sol cu un avion de luptă F-22 Raptor.

Deși nicio națiune nu și-ar dori obiecte neidentificate care să zboare deasupra teritoriului său, aceste costuri exagerate pot face pe oricine să se întrebe, nu doar pe plătitorii de taxe și impozite din SUA, „Oare pentru așa ceva sunt folosite bugetele de apărare?”, relatează Futurism.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Echipamentul de pe balonul chinezesc, recuperat de americani

Marina SUA a publicat imagini cu resturile presupusului balon-spion chinezesc

Ce ar putea fi sfera metalică ciudată care a eșuat pe o plajă din Japonia?

Cum și-a spionat CIA proprii cetățeni folosind un agent mai puțin obișnuit?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase