Home » D:News » Ce ar putea fi sfera metalică ciudată care a eșuat pe o plajă din Japonia?

Ce ar putea fi sfera metalică ciudată care a eșuat pe o plajă din Japonia?

Ce ar putea fi sfera metalică ciudată care a eșuat pe o plajă din Japonia?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.02.2023

Având 1,5 metri în diametru, bila metalică eșuată pe o plajă din Japonia a stârnit tot felul de speculații pe internet.

Poliția și locuitorii dintr-un oraș de coastă japonez au fost derutați de bila metalică eșuată pe o plajă locală, autoritățile recunoscând că nu au idee ce ar putea fi, știind doar că nu este pe cale să explodeze.

Sfera, care măsoară aproximativ 1,5 metri în diametru, a fost în centrul speculațiilor febrile de când a ajuns pe plaja Enshu din orașul Hamamatsu de pe coasta Pacificului, a declarat presa locală.

Nimeni nu știe ce este bila metalică eșuată în Japonia

Temerile că ar putea fi o mină rătăcită au fost respinse după ce experții au folosit tehnologia cu raze X pentru a examina interiorul obiectului și au descoperit că acesta era gol pe dinăuntru, notează The Guardian.

Nu există nici indicii că ar fi fost implicată în spionaj din partea Coreei de Nord sau a Chinei.

Prezența a două mânere pe suprafața sferei, indicând că poate fi agățată de altceva, a determinat o explicație mai realistă: că este pur și simplu o geamandură de acostare a cărei fixare s-a slăbit, făcând-o să plutească liber.

Poliția a început să inspecteze bila, de culoare maro-portocalie, cu ceea ce par a fi pete mai închise de rugină, după ce o localnică a văzut-o pe nisip la doar câțiva metri de țărm în timp ce ieșea la plimbare la începutul acestei săptămâni, a scris Asahi TV.

Ofițerii au izolat zona și au chemat experți în explozivi îmbrăcați în echipamente de protecție pentru a investiga în continuare, dar rapoartele spun că autoritățile încă nu știu ce este sfera sau de unde provine. Fotografii cu sfera au fost trimise forțelor de autoapărare japoneze și pazei de coastă pentru examinare ulterioară.

Sfera s-ar afla pe plajă de cel puțin o lună

Un localnic care aleargă în mod regulat pe plajă a spus că nu înțelege de ce bila a ajuns brusc în centrul atenției. „Este acolo de o lună. Am încercat să o împing, dar nu s-a clintit”, a spus el pentru postul public NHK.

La un moment dat, poliția a blocat o rază de 200 de metri în jurul sferei, în timp ce experții încercau, fără succes, să rezolve misterul.

Au existat sugestii că semăna cu ceva din benzile desenate populare Dragon Ball, în timp ce alții credeau că este un OZN care a căzut din cer.

Imaginile TV ale obiectului au provocat speculații pe rețelele sociale, care au apărut atât de curând după ce Japonia a declarat că „suspectează cu tărie” că mai multe baloane spion chineze au fost zărite pe teritoriul său în ultimii ani.

Vă recomandăm să citiți și:

Dezbateri aprinse la Hollywood după o nominalizare neobișnuită la Premiile Oscar

Care sunt cele mai întâlnite etnii în România? Rezultate de la recensământ

O provincie din Canada încearcă dezincriminarea drogurilor puternice

Tot mai multe țări din Europa ieftinesc transportul public

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase