Home » D:News » Cum vrea China să încurajeze căsătoria și natalitatea?

Cum vrea China să încurajeze căsătoria și natalitatea?

Cum vrea China să încurajeze căsătoria și natalitatea?
Foto: Shutterstock
Publicat: 16.05.2023

Autoritățile din China lansează proiecte pilot în 20 de orașe pentru a încuraja căsătoria și natalitatea. Chinezii sunt îngrijorați deoarece în urma politicii „un singur copil” rata natalității a scăzut, iar India a depășit China și a devenit cea mai populată țară din lume.

China lansează proiecte-pilot în marile orașe pentru a crea „o cultură a căsătoriei și a natalității din noua eră”, potrivit Reuters.

Asociația chineză de planificare familială, un organism național care implementează măsurile guvernamentale privind populația și natalitatea, a pregătit proiectele pentru a încuraja femeile să se căsătorească și să aibă copii, a relatat luni Global Times.

Promovarea căsătoriei, nașterea copiilor la vârste adecvate, încurajarea părinților să împartă responsabilitățile de creștere a copiilor și renunțarea la unele obiceiuri învechite sunt în centrul proiectelor, a detaliat Times.

Proiecte pilot pentru încurajarea natalității, în China

Printre orașele incluse în proiectul pilot se numără centrul de producție Guangzhou și Handan din provincia chineză Hebei, dar și capitala Beijing.

Proiectele vin pe fondul unei avalanșe de măsuri pe care provinciile chinezești le iau pentru a stimula oamenii să aibă copii. Acestea includ stimulente fiscale, subvenții pentru locuințe și educație gratuită sau subvenționată pentru al treilea copil.

China a pus în aplicare o politică rigidă privind un singur copil din 1980 până în 2015 ceea ce a dus la o scădere a natalității. De asemenea, recent India a depășit China și a devenit prima țară din lume în ceea ce privește numărul de locuitori.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase