Home » D:News » Căsătoriile ar putea fi oficiate în spațiu, iar o companie americană descrie în ce condiții și-ar uni oamenii destinele

Căsătoriile ar putea fi oficiate în spațiu, iar o companie americană descrie în ce condiții și-ar uni oamenii destinele

Publicat: 15.05.2023

Căsătoriile inedite s-ar putea să nu mai fie limitate de oficierea pe Pământ. O companie spațială din SUA intenționează să transporte oamenii în spațiu pentru a se căsători direct într-o navă spațială.

Cofondatoarea companiei spațiale Space Perspective, Jane Poynter, susține că firma sa ar putea fi prima care va oferi servicii de oficiere a căsătoriilor în spațiu.

„Avem deja oameni care vor să reprezinte prima căsătorie oficiată în spațiu, așa că vom vedea cine vor fi primii”, a spus Poynter. Ceremonia ar avea cel mai probabil loc pe nava istorică a companiei, Neptune, potrivit Interesting Engineering.

Servicii de oficiere a căsătoriilor în spațiu

„Nava spațială Neptune a fost dezvoltată, astfel încât să fie cea mai accesibilă, cea mai sustenabilă și sigură de pe planeta Pământ sau de deasupra sa. Aceasta cuprinde SpaceBalloon, Rezerva Sistemului de Coborâre și capsula Neptune. Spre deosebire de toate celelalte nave spațiale în care compartimentul cu echipaj se separă de un sistem de zbor la jumătate acestuia și se transferă la un alt sistem de zbor, capsula navei spațiale Neptune rămâne fixată pe SpaceBalloon pe toată durat zborului, de la decolare până la aterizare, creând un zbor sigur și delicat”, a precizat firma pe site-ul său web.

Cum va fi propulsată nava spațială în mod durabil?

„Nava spațială Neptune este ridicată în spațiu de către SpaceBalloon, propulsată de hidrogen regenerabil, fără rachete și fără amprenta de carbon asociată. În loc să decolăm în trombă, ne ridicăm încet, cu 19 kilometri pe oră, ceea ce face ca experiența să fie accesibilă oricărei persoane apte din punct de vedere medical pentru a zbura cu o companie comercială. Balonul nostru este o tehnologie dovedită, folosită deja de zeci de ani de echipa noastră în misiuni cu NASA și cu alte agenții guvernamentale pentru a ridica telescoape și alte instrumente grele și sensibile”, a scris Space Perspective.

Cum se va întoarce nava spațială Neptune pe Pământ?

„Pe lângă sistemul nostru de zbor primar, Neptune este echipată cu un sistem de coborâre de rezervă – patru parașute situate între capsulă și SpaceBalloon. Parașutele pot să înlocuiască sistemele noastre primare fără probleme și instantaneu în cazul unei situații neprevăzute, asigurând o aterizare sigură. Acest tip de parașută a fost folosit de agențiile spațiale în peste 1000 de zboruri de-a lungul deceniilor, cu o rată de succes de 100%”, a conchis firma.

Space Perspective a fost fondată de doi foști membri ai echipajului Biosphere 2. Compania „este condusă de dorința de a împărtăși puterea transformatoare a călătoriilor în spațiu cu cât mai mulți oameni. Știm din experiență că privirea din spațiu asupra planetei Pământ va schimba radical percepția fiecăruia asupra lumii noastre și a locului nostru în ea”.

Vă mai recomandăm și: 

Virgin Orbit, compania de rachete a lui Richard Branson, a intrat în faliment

Un nou parteneriat face ca sateliții de patrulare specială în spațiu să devină o realitate

Ultimul Boeing 747, aeronava-simbol al zborului comercial, a ieșit de pe linia de producție

Un start-up vrea să construiască benzinării pentru sateliți în spațiu

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase