O epidemie misterioasă în Marea Roșie a ucis o întreagă specie

27 05. 2023, 01:00
Sursa foto: Profimedia

O epidemie misterioasă care se răspândește prin Marea Roșie a ucis o întreagă specie de arici de mare în Golful Aqaba. Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetători din Israel.

Întreaga populație de arici de mare, o specie cunoscută pentru că ajută la menținerea în condiții optime a recifelor de corali, a dispărut în câteva luni, conform unei echipe de la Universitatea Tel Aviv, citate de Reuters.

Rezultatele cercetării au fost publicate în două reviste și menționează probleme asemănătoare în alte regiuni, inclusiv în Iordania, Egipt și Arabia Saudită.

Nu se poate face nimic

De vină pare să fie un parazit care provoacă aricilor o moarte rapidă, așa cum s-a întâmplat într-un caz asemănător din Marea Caraibilor. În doar două zile, dintr-un arici de mare negru nu rămâne decât un schelet, au aflat cercetătorii.

„Nu se poate face nimic pentru a opri acest lucru în acest moment”, a declarat cercetătorul principal Omri Bronstein, de la Muzeul de Istorie Naturală al Universității Tel Aviv.

O „fereastră foarte îngustă” pentru a crea o altă populație

Totuși, cercetătorul spune că există o „fereastră foarte îngustă”, pentru a crea în altă zonă o populație izolată de arici de mare.

Rezultatele cercetătorilor au fost trimise autorităților israeliene de mediu care le vor examina de urgență și vor propune măsuri pentru protejarea aricilor de mare și recifelor de corali.