Home » D:News » Un start-up olandez a creat sicriul biodegradabil din ciuperci

Un start-up olandez a creat sicriul biodegradabil din ciuperci

Publicat: 30.05.2023

Pentru cei care au grijă de mediul înconjurător și sunt economi, un start-up olandez a creat un sicriu din ciuperci care se degradează în mai puțin de două luni și costă echivalentul a 1.000 de dolari.

Denumit „Loop Living Cocoon”, sarcofagul din ciuperci este făcut din miceliu, structura subterană a ciupercilor, asemănătoare unui fir de ață, dar și din fibre de cânepă reciclată, potrivit companiei Loop Biotech. Compania „cultivă” sicriele, iar acestea arată precum coconii viermilor de mătase doar că la dimensiuni umane, potrivit Futurism.

În comparație cu un sicriu de lemn, care poate cântări între 68 și 113 kilograme și al cărui preț ar putea fi mai ridicat, sicriul din ciuperci are o greutate de 30 de kilograme.

Sicriul biodegradabil din ciuperci se va dezintegra în 45 de zile

În funcție de condiții, un sicriu obișnuit din lemn va dura zeci de ani. În comparație, sicriul biodegradabil din ciuperci se va dezintegra în 45 de zile. Acesta are un strat de mușchi în interior, care poate fi schimbat cu un giulgiu sustenabil din pânză.

Compania vinde, de asemenea, o urnă creată din ciuperci, unde poate fi depozitată cenușa rezultată în urma incinerării.

„În loc de murim, ajungem în pământ și asta e tot, acum există o nouă poveste: putem îmbogăți viața după moarte și putem continua să prosperăm ca o nouă plantă sau un nou copac. Aceasta aduce o nouă perspectivă prin care putem face parte din ceva mai mare decât noi înșine”, a declarat fondatorul companiei, Bob Hendriks.

Alte alternative ecologice de înmormântare

Nu este prima dată când auzim de Loop sau, în general, de problema alternativelor de înmormântare modernizate și ecologice.

De fapt, s-ar putea ca sicriele cu ciuperci să nu fie suficient de atractive pentru susținătorii transformării cadavrelor umane în compost, metodă care a fost legalizată în mai multe state americane în ultimii ani, sau chiar a lichefierii rămășițelor celor decedați.

Vă mai recomandăm și: 

Ciupercile îmbunătățesc memoria prin stimularea creșterii nervilor

Cât de mult ne afectează fertilitatea mâncarea pe care o consumăm?

Autoritățile egiptene au descoperit sicrie complet sigilate și neatinse de 2.500 ani

Inginerii au creat în sfârșit sticla biodegradabilă și bioreciclabilă

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase