Submersibilul dispărut în drum spre epava Titanicului: Ultimele informații

22 06. 2023, 15:30

Căutările pentru submersibilul dispărut în Atlanticul de Nord, în drum spre epava Titanicului, continuă și la această oră, în a patra zi de la dispariția navei. Iată cele mai noi informații comunicate de autorități. 

Încă două vehicule operate de la distanță fac acum parte din eforturile de căutare. Potrivit Pazei de Coastă din Statele Unite, rezervele de oxigen ale submersibilului Titan, inițial disponibil pentru 96 de ore, s-ar fi epuizat, deși acestea sunt doar estimări și totul depinde de modul în care pasagerii au ales să conserve aerul.

Experții au transmis că nu este cert daca submersibilul este la suprafață sau pe fundul mării. Mai mult, unii specialiști au avertizat că ar putea fi nevoie de „săptămâni întregi” pentru a găsi vasul operat de OceanGate, potrivit The Guardian.

Situația este „sumbră”

Iată cronologia evenimentelor. Când a început expediția și când au fost anunțate autoritățile că submersibilul a dispărut în drum spre epava Titanicului?

Ryan Ramsey, fost căpitan de submarin în cadrul Marinei Regale Britanice, a descris situația ca fiind „sumbră”.

Dr. David Gallo, un explorator specializat în expedițiile de mare adâncime, a subliniat că va fi nevoie de ore bune pentru ca submersibilul să fie recuperat odată ce va fi găsit; asta dacă va fi confirmat faptul că sunetele auzite de echipele de căutare, asemenea unor „bătăi”, provin cu adevărat de la submersibilul pierdut.

„Atunci când ești în toiul unei căutări, ai mereu speranță”

Totuși, oficialii încă mai speră la un final fericit.

În cadrul unei conferințe cu presa, Jamie Frederick, căpitan al Pazei de Coastă americane, a declarat că „atunci când ești în toiul unei misiuni de căutare și salvare, ai mereu speranță”. „Trebuie să sperăm […] pentru a-i găsi pe exploratori și a-i aduce înapoi în siguranță”, a adăugat Joyce Murray, ministrul al Pazei de Coastă din Canada.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De ce cred conspiraționiștii că Titanicul nu s-a scufundat niciodată?

Oricine putea controla submarinul dispărut în drum spre epava Titanicului

Călătoria cu submarinul la epava Titanicului, cea mai exclusivistă excursie de pe planetă

Pisces III: Povestea cu final fericit ce poate oferi speranță pentru submersibilul OceanGate