Home » D:News » Țările mediteraneene, Orientul Mijlociu și Africa, acord pentru combaterea migrației

Țările mediteraneene, Orientul Mijlociu și Africa, acord pentru combaterea migrației

Țările mediteraneene, Orientul Mijlociu și Africa, acord pentru combaterea migrației
Sursa foto: AFP/Crucea Roșie din Spania/Profimedia
Publicat: 25.07.2023

Țările mediteraneene, Orientul Mijlociu și Africa au convenit asupra unor măsuri pentru a încetini migrația și să abordeze unele dintre presiunile care îi determină pe oameni să își părăsească locuințele și să încerce să ajungă în Europa, potrivit Reuters.

După o reuniune de o zi condusă de prim-ministrul italian Giorgia Meloni, noua alianță s-a angajat să ia măsuri împotriva traficului de persoane, dar și să îmbunătățească cooperarea în domenii precum energia regenerabilă pentru a combate schimbările climatice și pentru a îmbunătăți perspectivele națiunilor mai sărace.

Participanții din peste 20 de țări au convenit să pună la dispoziție fonduri pentru a sprijini proiectele de dezvoltare în ceea ce Meloni a declarat că va fi un „proces de la Roma” care va dura mai mulți ani.

Guvernul Meloni, deschis să primească mai multe persoane pe căi legale

Meloni a salutat angajamentul Emiratelor Arabe Unite de a oferi 100 de milioane de dolari și a declarat că următorul pas va fi organizarea unei conferințe a donatorilor.

Atenuându-și retorica dură din trecut, Meloni a declarat că Guvernul pe care îl conduce este deschis să primească mai multe persoane pe căi legale, deoarece „Europa și Italia au nevoie de imigrație”.

Dar ea a spus că trebuie să se facă mai mult pentru a împiedica migranții să încerce să traverseze periculosul drum al Mediteranei prin mijloace neautorizate.

Un important punct de plecare pentru migranți

„Oprirea rețelelor de trafic de persoane este un obiectiv pe care îl împărtășim cu toții”, a spus ea.

Uniunea Europeană și Tunisia, un important punct de plecare pentru migranți, au semnat săptămâna trecută un acord de „parteneriat strategic” care include combaterea traficanților de persoane și înăsprirea frontierelor.

„Dorim ca acordul nostru cu Tunisia să fie un model. Un proiect pentru viitor. Pentru parteneriatele cu alte țări din regiune”, a declarat Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, în cadrul conferinței.

Președintele tunisian, Kais Saied, s-a numărat printre cei prezenți.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase