Șeful OMS vrea „acces complet” de la China pentru a afla originile COVID-19

18 09. 2023, 09:00
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS. Sursa foto: Profimedia

Șeful OMS forțează China pentru a obține „acces complet” la informații, astfel încât să poată determina originile COVID-19, anunță Financial Times, potrivit Reuters.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut Beijingului să ofere mai multe informații despre originile COVID-19. De asemenea, OMS este gata să trimită o echipă în China pentru a face noi verificări.

„Presăm China pentru a oferi acces complet și solicităm țărilor să ridice problema în timpul reuniunilor lor bilaterale, pentru a îndemna Beijingul să coopereze”, a declarat, pentru Financial Times, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în orașul Wuhan

Comentariile șefului OMS vin în condițiile în care autoritățile medicale și companiile farmaceutice din întreaga lume au început să actualizeze vaccinurile pentru a combate variantele noi de coronavirus.

Ghebreyesus a presat mult timp China pentru a afla toate informațiile despre originile COVID-19, spunând că toate ipotezele rămân pe masă până când acest lucru se va întâmpla.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în orașul chinez Wuhan în decembrie 2019. Suspiciunea este că virusul a apărut într-o piață de animale vii înainte de a scăpa de sub control și de a se răspândi în toată lumea.