Home » D:News » Google, dată în judecată pentru că nu a actualizat Google Maps

Google, dată în judecată pentru că nu a actualizat Google Maps

Google, dată în judecată pentru că nu a actualizat Google Maps
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.09.2023

Compania Google a fost dată în judecată de o familie din SUA. Compania este acuzată că nu a actualizat Google Maps, ceea ce a dus la producerea unui accident mortal, potrivit BBC.

Rudele unui bărbat din SUA care s-a înecat după ce a căzut cu mașina de pe un pod rupt susțin că accidentul s-a produs deoarece Google nu și-a actualizat hărțile. Familia lui Philip Paxson a dat în judecată compania, pe care o acuză de neglijență.

Bărbatul a murit în septembrie 2022 după ce a încercat să treacă cu mașina peste podul avariat din Hickory, Carolina de Nord. Podul era rupt de nouă ani însă modificarea de traseu nu apărea pe hărțile Google. Bărbatul se întorcea de la petrecerea fiicei sale și se afla într-o zonă necunoscută atunci când s-a produs accidentul.

Locuitorii din zonă au contactat în repetate rânduri Google

„Nefiind familiarizat cu drumurile locale, el s-a bazat pe Google Maps, așteptând ca acesta să-l îndrume în siguranță spre casă, spre soția și fiicele sale. În mod tragic, în timp ce conducea cu prudență în întuneric și ploaie, el a urmat, fără să bănuiască, indicațiile învechite ale Google către ceea ce familia sa a aflat mai târziu, că a fost numit Podul spre nicăieri, timp de aproape un deceniu. El s-a prăbușit în Snow Creek, unde s-a înecat”, au explicat avocații familiei.

Locuitorii din zonă au contactat în repetate rânduri Google pentru a solicita modificarea hărților online după ce podul s-a prăbușit în 2013, susțin avocații acuzării.

Google analizează acuzațiile

Barierele care inițial au fost plasate la intrarea pe pod au dispărut, fiind vandalizate de persoane necunoscute. De aceea, în proces apar și trei companii locale, care aveau datoria de a întreține podul, au precizat avocații.

Un purtător de cuvânt al Google a anunțat că firma analizează acuzațiile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase