Home » D:News » 13 dezastre care s-au întâmplat în zile de vineri 13

13 dezastre care s-au întâmplat în zile de vineri 13

13 dezastre care s-au întâmplat în zile de vineri 13
Bombardarea Palatului Buckingham, vineri, 13 septembrie 1940. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.10.2023

Zilele de vineri 13 au adus superstiție și frică timp de multe secole, deși nimeni nu știe exact cum și când a apărut această teamă de ziua de vineri 13. 

Zilele de vineri 13 vin și trec în fiecare an. Totuși unii oameni cred că aceste în zile se pot întâmpla multe lucruri negative. Unii pot evita să facă planuri pentru aceste zile, în timp ce alții le ignoră și își văd de viață în mod obișnuit.

Dar privind istoria și evenimentele trecute, nu putem nega că vineri 13 a fost o zi plină de ghinion pentru unii, petrecându-se evenimente tragice. Iată o listă cu unele dintre lucrurile rele care s-au întâmplat vineri 13, potrivit Mirror; sunt acestea o coincidență înfricoșătoare sau soarta?

1. Palatul Buckingham a fost bombardat într-o vineri 13

În 1940, vineri, 13 septembrie, Palatul Buckingham a fost bombardat. Atacul a avut loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în timp ce Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta se aflau în palat.

Într-o declarație de după eveniment, Regina Elisabeta a spus „ne bucurăm că am fost bombardați, acum pot privi Cartierul de Est în ochi”.

2. Un băiat a fost lovit de fulger

În 2020, în ziua de vineri 13, un băiat de 13 ani a fost lovit de fulger în timp ce se afla la un spectacol aerian în Anglia. Din fericire, băiatul a suferit doar arsuri ușoare în urma loviturii de fulger.

Fulgerul i-a trecut doar prin umăr și copilul și-a revenit complet.

3. Într-o zi de vineri 13, s-a scufundat nava de croazieră Costa Concordia

Vineri, 13 ianuarie 2012, nava Costa Concordia a eșuat și s-a răsturnat. Aceasta s-a scufundat în largul coastei Italiei, ucigând 32 de persoane.

Căpitanul a fost condamnat pentru omor din culpă în 2015. Nava transporta peste 3.000 de pasageri și peste 1.000 de membri ai echipajului.

4. Prăbușirea Zborului 571 din Uruguay

În 1972, vineri, 13 octombrie, un avion care se îndrepta spre Chile a fost forțat să aterizeze în Anzi, supraviețuitorii accidentului s-au ascuns printre rămășițe și au fost nevoiți să mănânce pasagerii decedați.

O echipă de salvare a fost trimisă, dar misiunea a fost anulată după zece zile; totuși, la 72 de zile după accident, doi bărbați și-au făcut apariția, alertând autoritățile că mai erau 16 supraviețuitori prinși în munți.

5. Prăbușirea avionului Aeroflot 217

Un alt accident tragic de avion a avut loc în 1972, tot vineri, 13 octombrie. În prăbușire au murit toți cei 164 de pasageri și cei 10 membri ai echipajului de zbor.

Avionul era nevoit să aterizeze din cauza vremii nefavorabile, dar s-a prăbușit la aterizare în Rusia, la doar 4,8 kilometri depărtare de pistă.

6. Într-o zi de vineri 13, zborul DC-3 a dispărut pentru totdeauna

Avionul suedez survola Marea Baltică în ziua de vineri, 13 iunie 1952, înainte să dispară pentru totdeauna.

La vremea respectivă, guvernul a transmis că zborul efectuează un exercițiu de antrenament, dar 40 de ani mai târziu, National Geographic a spus că acesta spiona armata sovietică. Un pilot rus i-a spus ulterior unui diplomat suedez că el a doborât avionul.

7. Nașterea fondatorului Ku Klux Klan

Unul dintre cei mai cumpliți oameni care au trăit vreodată pe Pământ s-a născut într-o zi de vineri 13. Este vorba despre Nathan Bedford Forrest, Marele Vrăjitor și fondator al Ku Klux Klan.

Născut pe 13 iulie 1821, Nathan a fost responsabil de masacrul Fort Pillow, unde el și oamenii săi au ucis peste 200 de soldați neînarmați ai Uniunii, dintre care majoritatea erau de culoare.

8. Moartea lui Tupac Shakur

În ziua de vineri, 7 septembrie 1996, rapperul Tupac a fost împușcat de patru ori în Vegas și a murit șase zile mai târziu, pe 13 septembrie, din cauza rănilor.

Cazul a rămas mult timp nerezolvat, existând oameni care îi suspectau pe prietenul său Suge Knight și pe Christopher Wallace (Notorious B.IG) pentru crimă. Recent, Poliția din Las Vegas l-a arestat pe Duane „Keffe D” Davis, acesta fiind suspectat că a fost cel care „a decis împușcarea” lui Tupac.

9. Ciclonul Bhola a ucis 500.000 de persoane

Unul dintre cele mai tragice dezastre naturale din istorie a avut loc vineri, 13 noiembrie 1970, atunci când un ciclon a lovit Bangladesh.

Acela a fost cel mai mortal ciclon din istorie, ucigând aproximativ 500.000 de oameni și a marcat începutul războiului civil pentru independență.

10. Prăbușirea bursei

În 1989, bursa a suferit „o mică prăbușire” după ce cumpărarea United Airlines a eșuat în ziua de vineri, 13 octombrie.

Astfel, o mulțime de oameni au ajuns să piardă mulți bani, iar efectele s-au resimțit la bursă.

11. Atacuri teroriste în Paris

O serie de atacuri teroriste au lovit Parisul și suburbia nordică Saint-Denis, vineri, 13 noiembrie 2015. Au avut loc șase atacuri în total, inclusiv împușcături în masă la un concert Eagles of Death Metal din Teatrul Bataclan, care au dus la o confruntare cu poliția. În total, atacatorii au ucis 130 de persoane și au rănit peste 400, potrivit Greensboro News and Record.

Statul Islamic a revendicat atacurile, care au fost cele mai mortale provocate Franței după cel de-al Doilea Război Mondial.

12. O furtună de toamnă bizară la New York

O furtună rară de zăpadă de la începutul lunii octombrie a lăsat părți din vestul orașului New York acoperite cu 60 de centimetri de zăpadă în dimineața zilei de vineri, 13 octombrie 2006, determinând întreruperi la scară largă, închiderea școlilor și oprirea traficului.

Ninsorile ușoare atât de devreme în sezon sunt comune în zonă, dar cel mai mare total înregistrat anterior pentru octombrie în Buffalo a fost de circa 6 cm în 1972, potrivit Weather.gov.

13. Un virus „a infectat” sute de computere

În data de 13 ianuarie 1989, tot o zi de vineri, un virus s-a răspândit în computerele din Regatul Unit. Potrivit Insider, sute de computere au fost afectate de virusul care a șters fișiere personale. Virusul a încetinit, de asemenea, computerele, însă din fericire nu a ajuns și peste Oceanul Atlantic.

Vă recomandăm să citiți și:

Ce i-a scris Kim Jong Un lui Xi Jinping după ce s-a întors din Rusia?

Descoperire macabră într-un avion British Airways: O pasageră a fost găsită moartă

O femeie din Sicilia a murit încercând să-și salveze caii din flăcări

Scandal în Italia, după ce o cofetărie i-a cerut unei femei taxă suplimentară pentru o linguriță

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase