Meteorologii au anunțat de când se răcește vremea din nou

26 12. 2023, 09:30
Sursa foto: Shutterstock

După ce Crăciunul și Revelionul vin cu vreme mai caldă decât în mod obișnuit, după Bobotează temperaturile devin obișnuite pentru mijlocul iernii, potrivit prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, între 25 decembrie 2023 și 1 ianuarie 2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

1 – 8 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

8 – 15 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

15 – 22 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.