Papa Francisc are noi probleme de sănătate

13 01. 2024, 02:00
Sursa foto: Profimedia

Papa Francisc are în continuare probleme de sănătate, după cum a comunicat unui grup de francezi: „Aș vrea să citesc tot discursul, dar am o problemă, un pic de bronșită”.

Suveranul Pontif, deși cu o voce stinsă, a ținut totuși discursurile programate pentru cele două audiențe precedente.

Înainte de întâlnirea cu francezii, Papa Francisc ținuse deja un discurs în fața unei asociații de tineri, în care sublinia că: „Războaiele sunt rezultatul unor relații de putere prelungite, fără un început și fără un sfârșit definit. Dar unde sunt aventurile îndrăznețe, viziunile îndrăznețe? Și de la cine pot veni ele, dacă nu de la inimi tinere și neînfricate, care primesc binele din ele însele și cuprind Evanghelia așa cum este ea, pentru a scrie noi pagini de fraternitate și speranță? Aceasta este profesia voastră, vocația voastră”, le-a spus Papa tinerilor.

„Vă încredințez aceste vise ale unui bătrân, ceea ce sunt și eu”

„Câte alte aspecte, cum ar fi economia, lupta împotriva foametei, producția și comerțul cu arme, problema climei, comunicarea, lumea muncii și atâtea altele au nevoie de reînnoire și creativitate. Vă încredințez aceste vise ale unui bătrân, ceea ce sunt și eu. Aici se spune bătrân”, a spus el, comentând textul scris din fața sa.

În ultimele luni, Papa a avut mai multe probleme de sănătate. Nu este prima dată când se confruntă cu probleme respiratorii.