Biserica Anglicană recunoaște că persistă un „dezacord profund” cu privire la homosexualitate

11 02. 2024, 08:00
Sursa foto: Shutterstock

Conducerea Bisericii Anglicane va dezbate adoptarea unor noi angajamente privind homosexualitatea și cuplurile de același sex atunci când se va reuni, a transmis organismul recunoscând că a rămas un „dezacord profund” în această privință, potrivit Reuters.

Biserica Angliei – centrală în cadrul comuniunii anglicane, care numără 85 de milioane de credincioși din întreaga lume – nu permite căsătoria între persoane de același sex, menținându-și învățătura potrivit căreia căsătoria este între un bărbat și o femeie.

Cu toate acestea, instituția veche de secole a încercat să găsească modalități de a-i face pe membrii comunității LGBTQ să se simtă mai incluși în bisericile sale și și-a cerut scuze pentru „răspunsul ostil și homofob” pe care l-au primit unii dintre ei.

„Sinodul a stabilit o direcție clară pentru a merge mai departe”

Sinodul, care este format din episcopi, clerici și membri laici, a votat în noiembrie anul trecut, la limită, pentru susținerea unor servicii speciale de binecuvântare a cuplurilor de același sex, cu titlu experimental, deși arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby – liderul spiritual al bisericii anglicane – s-a abținut de la acest vot.

„Sinodul a stabilit o direcție clară pentru a merge mai departe, dar rămâne un dezacord profund în întreaga Biserică”, a declarat Martyn Snow, episcopul de Leicester, într-o declarație înainte de reuniunea Sinodului din 23-27 februarie de la Londra.

„Modalități de a unifica și reconcilia aceste dezacorduri”

„Pe măsură ce ne mișcăm pentru a pune în aplicare ceea ce s-a decis, trebuie să găsim, de asemenea, modalități de a unifica și reconcilia aceste dezacorduri, ținând cont în special de majoritățile strânse la voturile cheie”, a spus Snow, care a elaborat un document privind noile propuneri.

Sinodul va discuta, de asemenea, despre justiția rasială și despre răspunsul Comisarilor Bisericii – care gestionează portofoliul de investiții de 10,3 miliarde de lire sterline al bisericii – la cercetarea sa despre sclavia transatlantică istorică în timpul adunării.