Home » D:News » Una din cinci specii migratoare ale lumii, în pericol de dispariție

Una din cinci specii migratoare ale lumii, în pericol de dispariție

Una din cinci specii migratoare ale lumii, în pericol de dispariție
Foto: Shutterstock
Publicat: 13.02.2024

Mai mult de o cincime dintre speciile migratoare din lume ar putea să dispară din cauza schimbărilor climatice și a prezenței oamenilor, potrivit primului raport al ONU despre animalele migratoare, publicat luni.

Din cele 1.189 de specii supravegheate de specialiștii ONU din 1979, 44% au înregistrat o scădere a populației, iar până la 22% ar putea să dispară, scrie în documentul citat de Reuters.

Cifrele s-au bazat pe evaluări și date furnizate de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) și de Indexul Planetei, care analizează peste 5.000 de specii din 1970 încoace.

Oamenii reprezintă cea mai mare amenințare, vânătoarea, pescuitul și alte activități afectând 70% din speciile de pe lista ONU. Problemele sunt agravate de schimbările climatice, au mai stabilit specialiștii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase