Trupe poloneze vor ajuta la menținerea siguranței la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

31 03. 2024, 00:00
Sursa foto: Profimedia

Polonia a transmis că se va alătura eforturilor internaționale de a contribui la menținerea siguranței Jocurilor Olimpice din Franța prin trimiterea de trupe, inclusiv câinii de detecție, în timp ce organizatorii se pregătesc pentru o provocare majoră în materie de securitate, scrie Reuters.

Guvernul francez a ridicat nivelul de alertă teroristă la cel mai înalt nivel, ca urmare a atacului din Moscova, cu doar câteva luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, pe 26 iulie.

„Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale înființate de Franța pentru a sprijini pregătirile și securitatea Jocurilor Olimpice de vară din 2024”, a scris ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, pe platforma de socializare X.

„Un grup operativ format din soldații noștri va fi trimis la Paris”

„Un grup operativ format din soldații noștri, inclusiv conducători de câini, va fi trimis la Paris. Scopul său principal va fi de a întreprinde activități legate de detectarea explozibililor și de contracararea fenomenelor teroriste”.

Anunțul a fost făcut în ziua în care șeful Statului Major al Apărării din Franța, Thierry Burkhard, a vizitat Varșovia.

Un purtător de cuvânt al armatei poloneze a declarat că detaliile acordului sunt încă în curs de elaborare și vor fi furnizate la o dată ulterioară.

La jumătatea lunii martie, autoritățile pariziene au întărit prezența poliției în suburbia nordică La Courneuve, în apropiere de Satul Olimpic Paris 2024, după un atac asupra unei secții de poliție din suburbie.