Medicii au dezvăluit cazul unui bărbat care a avut COVID-19 timp de 613 zile

22 04. 2024, 01:00
Sursa foto: Shutterstock

Un bărbat a avut COVID-19 timp de 613 zile. Cercetătorii avertizează asupra variantelor periculoase.

Cercetătorii din Olanda au anunțat recent un caz de infecție cu COVID-19 care a durat până la 613 zile la un bărbat care a murit anul trecut.

Bărbatul, imunocompromis din cauza unor boli anterioare, a fost internat într-un spital din Amsterdam în februarie 2022, din cauza COVID-19.

A fost pozitiv continuu până când a murit

Rezultatele testelor au arătat că a fost pozitiv continuu până la decesul său în octombrie 2023, pentru un total de 613 zile, potrivit agenției de presă DPA.

Alte cazuri de infecție prelungită cu COVID-19 la persoane al căror sistem imunitar nu a putut lupta cu virusul au fost raportate anterior.

Bărbatul a avut peste 50 de mutații

Cazul este deosebit de interesant pentru cercetători, deoarece SARS-CoV-2 poate suferi mutații puternice la persoanele infectate pentru o perioadă atât de lungă. Această condiție comportă riscul apariției unor variante ale SARS-CoV-2 care pot învinge mai ușor sistemul imunitar al persoanelor sănătoase.

Cercetătorii din Olanda au prelevat în permanență probe de la bărbat și au descoperit peste 50 de mutații, inclusiv unele care permiteau virusului să eludeze sistemul imunitar.