Home » D:News » Trei Super-Pamanturi descoperite in spatiul extrasolar

Trei Super-Pamanturi descoperite in spatiul extrasolar

Trei Super-Pamanturi descoperite in spatiul extrasolar
Publicat: 17.06.2008
Un trio de Super-Pamanturi au fost descoperite in apropierea unei stele asemanatoare Soarelui, anunta o echipa de astronomi europeni.

Planetele, care orbiteaza in jurul stelei HD 40307, aflata la 42 de ani-lumina de Pamant, au fost identificate cu ajutorul unui instrument avansat din cadrul Observatorului Sud-European localizat in Chile.
Zona studiata contine 45 de potentiale planete cu o masa de 30 de ori mai mica decat cea a Pamantului. Majoritatea orbiteaza in jurul stelei HD 40307 intr-un timp relativ scurt – doar 50 de zile sau chiar mai putin.

“Suntem convinsi ca vom descoperi o multime de planete peste tot”, declara Didier Queloz, membru al echipei de cercetare din cadrul Observatorului din Geneva.Vestea acestei descoperiri a creat rumoare in cercurile astronomilor. David Charbonneau, un expert in exoplanete este de parere ca omenirea a intrat intr-o noua epoca: cea a Super-Pamanturilor.
Anuntul descoperirii a fost facut in cadrul unui workshop international, numit Extra Solar Super-Earths, care a avut loc la Nantes, Franta.

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase