Home » D:News » Indiferenta este cea mai raspandita reactie in fata rasismului

Indiferenta este cea mai raspandita reactie in fata rasismului

Indiferenta este cea mai raspandita reactie in fata rasismului
Publicat: 12.01.2009
Conform unui studiu de psihologie sociala aparut in ultimul numar al revistei Science, ceea ce spun, ceea ce cred si ceea ce fac oamenii sunt trei lucruri diferite, anunta Galileo

Condamnat in imaginarul colectiv, rasismul este in realitate mult mai tolerat decat s-ar putea crede. Pentru ca ceea ce oamenii cred ca gandesc nu corespunde cu ceea ce ei gandesc in realitate si nici cu felul in care se comporta: o posibila explicatie a fost sugerata intr-un studiu de psihologie sociala, aparut in ultimul numar al revistei Science.
In opinia lui Kerry Kawakami de la Universitatea York (Canada), faptul ca actele de violenta si discriminarile sunt foarte frecvente desi in societatea actuala prejudecatile rasiale sunt stigmatizate, se explica astfel: presiunea sociala exercitata impotriva actelor de discriminare si violenta nu este atat de puternica in realitate precum cred oamenii. “Oamenii gandesc ca, pusi in fata unui episoade de discriminare, vor interveni in favoarea victimei. Dar rezultatele noastre arata ca in fapt reactia cea mai des intalnita este indiferenta”, a explicat  Kawakami.

Sursa: Galileo
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase