Home » D:News » World of Warcraft devine ecologic?

World of Warcraft devine ecologic?

World of Warcraft devine ecologic?
Publicat: 25.02.2009
Jocurile video, in special cele online, vor recompensa in viitor atitudinile ecologiste ale utilizatorilor, introducand recompense pentru cei care aplica strategiile „verzi” prin intermediul personajelor virtuale pe care le patroneaza.

Byron Reeves, expert media la Universitatea Stanford, a sugerat companiilor producatoare de jocuri video sa modifice conceptul celor mai populare jocuri video online astfel incat tinerii utilizatori sa dezvolte o adevarata cultura ecologista. Scenariul propus de Reeves are ca model celebrul World of Warcraft, unul dintre cele mai de succes jocuri video din toate timpurile. Acesta sugereaza ca locuintele virtuale din fanatastica lume a jocului sa fie iluminate electric, evident tot virtual, iar un indicator sa arate fiecarui jucator cantitatea de energie consumata. Stingerea luminilor ar aduce astfel avantaje importante jucatorilor sau echipelor implicate.

„Daca as folosi mai putina energie, echipa mea ar putea beneficia de recompense substantiale; puncte in plus, resurse sau orice altceva ar considera creatorii jocului ca este distractiv. Cu alte cuvinte, primesti incurajari sa faci online ceea ce trebuie sa faci in viata reala”, sustine acelasi Byron Reeves.

Mai multe companii producatoare de jocuri video si-au exprimat increderea ca astfel de metode ar putea functiona si au anuntat ca deja investesc timp si bani pentru a introduce conceptele ecologice in lumea virtuala.

Sursa:PopScience

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase