Home » D:News » Arma mortala: laserul intra in lupta cu tantarii

Arma mortala: laserul intra in lupta cu tantarii

Arma mortala: laserul intra in lupta cu tantarii
Publicat: 16.03.2009
Un dispozitiv laser de mici dimensiuni va fi cuplat la un computer dotat cu lumini flash mag-lite care vor face posibila recunoasterea siluetei “inamicilor”, iar computerul va detecta si sexul acestora. Astfel, vor fi starpite doar femelele, caci ele se hranesc cu sange si transmit diferite boli, cea mai grava fiind malaria.

Ţânţarii se numără fără doar şi poate printre cei mai antipatici musafiri care ne vizitează seară de seară, mai cu seamă în timpul verii. Acasă avem la îndemână un întreg arsenal pentru a-i împiedica să pătrundă şi să ne trezească din vis cu al lor teribil bâzâit, însă ce facem când plecăm la un grătar sau la pescuit în deltă? Simplu, apelăm la tehnologia prezentată de către cercetătorii americani – laserul. Sigur, laserul a fost utilizat în domeniile militare, tehnice şi medicale încă din 1960, însă folosirea acestuia pentru anihilarea ţânţarilor reprezintă o premieră.

Ideea de a construi un dispozitiv cu laser care să ucidă ţânţarii aparţine unui astrofizician pe nume Lowell Wood. Pentru a-şi duce proiectul până la capăt, acesta a apelat la vastele cunoştinţe ale lui Edward Teller, “tăticul bombei cu hidrogen” şi totodată cel ce a propus americanilor utilizarea scutului laser împotriva atacurilor nucleare sovietice.

CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE go4it!

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase