Home » D:News » Robotii vor construi prima baza de pe Luna

Robotii vor construi prima baza de pe Luna

Robotii vor construi prima baza de pe Luna
Publicat: 16.03.2009
Conform unui studiu dat recent publicitatii de NASA, constuirea primelor baze si laboratoare permanente de pe Luna va intra in atributiile a doi roboti, fiecare in greutate de 150 kilograme. Costurile intregului proiect sunt estimate la 200-300 milioane dolari.

Agentia Spatiala Americana intentioneaza ca pana cel tarziu in anul 2024 sa detina deja o baza complet operationala situata pe Luna, singurul satelit natural al Terrei. Una dintre primele sarcini este legata strict de identificarea unui teren propice aselenizarilor repetate. Statiile de lansare si aselenizare construite ulterior, vor servi la inceput drept zone de protectie ale primelor statii de cercetare cu statut permanent care vor fi construite pe Luna. Conditiile de lucru sunt extrem de dificile pentru o echipa de constructori umani, asa ca NASA a luat in premiera mondiala decizia de a folosi in acest scop o serie de roboti ale caror activitati vor fi coordonate si monitorizate de pe Terra. Prima sarcina a robotilor va fi aceea de a stabiliza unele portiuni de sol lunar pe care vor construi ulterior o serie de ziduri inalte de 2,6 metri. Ziduri care vor avea rol de protejare a statilor de aselenizare si lansare.

Pe 20 iulie 2009 se implinesc 40 de ani de la aselenizare, 40 de ani de cand omul a pus piciorul pe Luna. Aniverseaza evenimentul alaturi de DESCOPERA.ro.

Sursa : National Geographic

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase