Home » D:News » Arestata pentru ca a venerat un ceainic

Arestata pentru ca a venerat un ceainic

Arestata pentru ca a venerat un ceainic
Publicat: 31.03.2009
Kamariah Ali, o profesoara pensionata in varsta de 57 de ani din Malaezia, a fost arestata inca din anul 2005, cand guvernul acestei tari majoritar musulmane a decis demolarea unei statui reprezentand un ceainic urias, considerat sacru de catre membrii unui cult declarat eretic. Secta “Regatul Cerului”, din care facea parte si fosta profesoara, a fost scoasa in afara legii de catre guvernul de orientare musulmana, cu toate ca legile malaeziene permit libertatea religiilor.

Pentru secta excentrica, statuia inalta de circa doua etaje, reprezenta dialogul egumenic intre toate religiile lumii, prin extrapolare ceainicul sfant simbolizand “puritatea apei si dragostei care curge din Rai”. Insa conform legii Sharia aplicabila in Malezia, orice persoana nascuta musulmana, cum este si cazul doamnei Ali, nu are voie sa se converteasca la alta credinta sau cult religios.
Kamariah Ali a mai fost arestata pentru un delict asemanator si in anul 1992, cazul sau provocand un sentiment de revolta in randurile credinciosilor malaezieni non-musulmani.
In timpul citirii sentintei date doamnei Ali, judecatorul tribunalului Sharia, Mohamed Abdullah i-a declarat acesteia :
“ Aceasta curte de judecata nu este convinsa de faptul ca acuzata isi regreta fapta, sau doreste sa abandoneze orice alte invataturi contrare spiritului Islamului. Ma voi ruga lui Allah sa deschida portile inimii tale, Kamariah”.

Sursa : The Telegraph, WeirdAsiaNews

CITESTE SI :

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase