Prima pagină D:News

Nucile pot reduce riscul de cancer la san

04.22.2009 | ● Vizualizări: 522
Nucile pot reduce riscul de cancer la san     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In seria alimentelor al caror consum scade riscul aparitiei tumorilor maligne, se incriu nucile: conform unui studiu prezentat anul acesta la intrunirea anuala a Asociatiei Americane pentru Cercetari asupra Cancerului, miezul nucilor contine cateva substante ce reduc riscul aparitiei cancerului mamar.

Efectele au fost puse pe seama prezentei acizilor grasi omega-3, a unor antioxidanti si fitosteroli. Desi studiul a fost  efectuat pe animale (soareci de laborator), autorii n-au ezitat sa afirme ca, tinand seama de rezultate, oamenii ar trebui sa consume miez de nuci ca o alternativa sanatoasa pentru o gustare, in loc de cartofi prajiti sau dulciuri, pentru a preveni un numar mare de boli cronice si chiar cancerul. La soarecii hraniti cu miez de nuca, rata de aparitie a tumorilor mamare, numarul si marimea tumorilor au fost semnificativ mai mici decat la soarecii din grupul de control, hraniti cu o dieta-standard.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI: